Civilii din Ucraina se se antrenează pentru eventualitatea unui atac al armatei rusești. Se întâlnesc în uniforme, cu arme, dar fără muniție

Data:

Potrivit RFI România, în fiecare week-end, zeci de bărbați și femei se întâlnesc pe un șantier abandonat din pădure, din apropierea Kievului. În uniforme, cu arme, dar fără muniție de război, se antrenează pentru eventualitatea unui atac al armatei rusești.

Batalionul de Apărare Teritorială din Kiev are oficial 550 de membri, însă ofițerii estimează că ar putea mobiliza în caz de alertă peste 2 000 de rezerviști. Toți sunt civili: Unii sunt veterani ai războiului Donbass, alții sunt amatori, însă cu toții doresc să-și apere țara, la fel ca Vassili, antreprenor în vârstă de 28 de ani.

“Rușii trebuie să știe că pot fi împușcați din orice unghi, din fiecare casă. Vom distruge tot. Le va fi ușor să vină aici, dar vor ieși în sicrie și vor lăsa aici avioanele, artileria, tancurile, despre care se spune că sunt atât de numeroase. 63% dintre ucraineni sunt gata să ia armele pentru a-și apăra țara. Rușii trebuie să se aștepte la ceva urât aici”, spune el.

Armata ucraineană mizează pe 300 000 de militari, dintre care aproape o treime s-au mobilizat pe frontul din Donbass. Totuși, țara dispune în egală măsură și de o armată din umbră: 430 000 de veterani, care au servit în armată în ultimii 7 ani și aproximativ 80 000 de cetățeni civili în Apărarea Teritorială.

Subiectul, pe larg, pe RFI România!

Citește și: Medic: „Terapia cu oxigen NU arde plămânii” (presshub.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...