sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLa ziComisarul european Thierry Breton: "În România, rata de vaccinare este foarte scăzută”

Comisarul european Thierry Breton: „În România, rata de vaccinare este foarte scăzută”

Aflat în vizită la București, comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a amintit că în lupta împotriva COVID-19, Europa dispune de arme puternice: vaccinul și certificatul digital.

„România trebuie să se folosească rapid de acestea pentru a-și proteja populația și Uniunea Europeană”, a declarat comisarul Thierry Breton.

„Am vaccinat miliarde de oameni fără efecte secundare și am înțeles că avem o armă pe care o putem folosi. Vaccinul și certificatul verde sunt cele două instrumente pe care trebuie să le folosim. În România, rata de vaccinare este foarte scăzută”, a mai declarat Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă.

Valeriu Gheorghiță:„Nu este admisibil să tolerăm sute de decese, care puteau fi prevenite!”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a participat la conferința de presă comună organizată cu prilejul sosirii în România a comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton.

„Populația Europei nu poate fi în siguranță până când populațiile țărilor membre UE nu sunt în siguranță. Măsurile luate nu sunt populare. Vaccinarea, din păcate, nu este o măsură populară. Toate acestea sunt în beneficiul sănătății publice. Nu este admisibil să tolerăm sute de decese, care puteau fi prevenite. Cea mai importantă măsură este vaccinarea împotriva COVID-19”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV.

Citește și: Elevii din localitățile cu rată de infectare sub 3 la mie vor merge la școală (presshub.ro)

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE