Comisia Europeană, despre „succesul” anunțat de Putin: „UE nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată această anexare ilegală”

Data:

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri tratatele de anexare a teritoriilor parțial ocupate din Ucraina – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Comisia Europeană nu recunoaște anexarea ilegală cu care Vladimir Putin s-a lăudat vineri.

„Crimeea, Herson, Zaporijia, Donețk și Lugansk sunt Ucraina.

UE nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată această anexare ilegală.

Înăsprim sancțiunile împotriva Rusiei și vom continua să sprijinim puternic Ucraina, atât timp cât este nevoie”, a anunțat, vineri, Comisia Europeană.

Într-un discurs sfidător, Vladimir Putin s-a referit vineri la așa-zisele referendumuri organizate în cele patru regiuni și contestate de comunitatea internațională, spunând: „Aceasta este voința a milioane de oameni”.

Citește și: Constructorul Centurii de Sud a Craiovei, calificativ negativ în primul Certificat Constatator Intermediar (presshub.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. Declarativ se pot spune multe . Daca intram in miezul problemelor aflam usor cum nu exista multe variante spre a opri un razboi fratricid si spre a readuce pacea in lume .Solutia ideala ar fi parte a unui compromis ce ar satisface, macar pentru 15 la 20 de ani , ambele tabere .Decizia este in pixul lui Zelenski .Punind in balanta decizia de nezdruncinat a lui Putin de folosi lovituri tactice nucleare de mica putere (are peste 2000 de astfel de capacitati militare )cu continuarea razboiului de catre ucrainieni chiar si in conditiile aparitiei si folosirii unor arme sofisticate occidentale , ne pare cum omenirea si intreg Occidentul nu prea are de ales .Ucraina ar trebui sa forteze momentul politic existent si se pare ca asta a inceput sa faca . O intrare rapida in NATO , o reasezare a trupelor in aparare pe aliniamentele actuale si aducerea , de facto, a fortelor NATO aflate in Polonia si Romania , parte din ele , alaturi de trupele Ucrainei ,poate fi solutia pe care nici Putin nu o poate ataca .Rusia se va afla in fata unei situatii ce nu ii va mai permite folosirea loviturilor nucleare tactice si se va multumi , pentru 10 la 15 ani cu situatia la zi .Aminarea recupararii teritoriilor , ca si promisiune viitoare , poate multumi orgoliul lui Zelenski si poate fi acceptata de cetatenii Ucrainei, altii decit cei de etnie rusa si astfel se transforma Rusia intr-un adversar in viitor .Putin obtine si el partialitatea cerintelor initiale , la capatul ei de jos , nemaiaducind in discutie intoarcerea situatiei Ucrainei si a intregii zone foste comuniste in anul 1997. Pina la urma un astfel de model de pace aduce in UE si NATO un teritoriu vast ce este locuit de cetateni ucrainieni dar de etnii europene (incluzind si etinia ucraineana) eliminind convietuirea„usa in usa” cu etnia rusa ce si asa este compromisa total inca 100 de ani de acum inainte .Alternativa este groaznica si ea consta in folosirea bombelor nucleare ce ne-ar transforma pe totii in zombi .Decizia nu este greu de luat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...