Blue Air suspendă zborurile care pleacă din România. Mii de pasageri afectați

Data:

Din cauza unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor Blue Air Aviation de către Ministerul Mediului, compania a anunțat că se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care susține că se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturilor din România, până luni, 12 septembrie 2022, a transmis marți compania.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că blocarea conturilor nu justifică niciun fel suspendarea imediată a zborurilor și a cerut Blue Air „să reia imediat zborurile”.

Citește și: VIDEO Haos pe Otopeni după ce s-a anunțat sistarea tuturor zborurilor Blue Air. Peste 1000 de pasageri așteptau îmbarcarea

Comunicatul Blue Air

„Datorită unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriană Blue Air Aviation se vede obligată, fiind în imposibilitate de a achita vreun furnizor, să sisteze toate zborurile programate a pleca din România, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacău, Cluj Napoca și Iași pana luni, 12 septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara Romaniei catre orice aeroport din Romania, astazi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Româm, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au condus la:

Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

Blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale.

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al Statului Român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air in situatia nedorita de a isi reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”, arată Blue Air într-un comunicat de presă.

Citește și: Procurorul Pîrlog, cercetat disciplinar a 14-a oară, în urma unui interviu difuzat de PressHUB

Cum se pot recupera banii pe bilete

Pasagerii care au achiziţionat direct bilete de la Blue Air îşi pot recupera banii şi compensaţiile aferente în baza Regulamentului European care stabilește norme comune privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, potrivit Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Peste 1.000 de pasageri ai Blue Air se aflau în Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, în zona de îmbarcare, la momentul la care compania a anunțat sistarea zborurilor, spune purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi București, Valentin Iordache.

Pe aeroport s-a creat haos, oamenii reclamând că nu i-a anunțat nimeni și că au aflat din presă.

Circa 3.000 de români este afectați, potrivit autorităților.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat pe 14 iulie că a amendat cu suma de două milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022, şi a obligat compania să returneze clienţilor banii în maximum zece zile pentru toate zborurile anulate, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Blue Air / Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Hărțuirea jurnaliștilor români este criticată de către Departamentul de...

Noi norme pentru combaterea spălării banilor adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...