Procurorul Pîrlog, cercetat disciplinar a 14-a oară, în urma unui interviu difuzat de PressHUB

Data:

Inspectoarea generala Anca Emilia Andrei a deschis o nouă acțiune disciplinară, a 14-a, pe numele procurorului Bogdan Pîrlog, după ce acesta a dat un interviu pentru Presshub.

Emilia Andrei susține că a primit o sesizare de la un anume Dumitru Mihai, individ care a solicitat anchetarea disciplinară a lui Pîrlog după ce a făcut o serie de afirmații care aduc atingere prestigiului justiției. Dumitru Mihai susține că „pe 20 iulie 2022, împreună cu mai mulți prieteni, am citit un articol pe presshub.ro, în care procurorul Bogdan Pîrlog face afirmații grave cu privire la unele decizii ale Consiliului Superior al Magistraturii, care aduc atingere în mod evident, prestigiului justiției”.

Emilia Andrei a dat curs acestei sesizări și a ajuns la concluzia că „există indicii de săvârșire a abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit a din Legea 3030/2004, privins tatutul judecătorilor și procurorilor, care impun începerea cercetării disciplinare”.

Citește și: Judecători-șefi care își rotunjesc veniturile cu bani europeni, virați de CSM

Sancționat pentru că a spus adevărul

În interviul din 20 iulie 2022, în care s-a discutat despre votul scandalos din CSM care a stabilit organizarea unui tur 2 pentru alegerile pentru viitorul Consiliu, procurorul Pîrlog a declarat că ceea ce s-a întâmplat în CSM reprezintă o încălcare a legii, că votul ridică probleme penale și că liderul informal al CSM este judecătoarea Lia Savonea.

În plus, Pîrlog a mai arătat atunci că, „în Secția pentru procurori a Consiliului există riscul să se creeze o majoritate în jurul ministrului de justiției, indiferent cine ar fi acela”.

Pîrlog este acuzat că nu a respectat codul deontologic al magistraților și că a defăimat celelalte puteri ale statului.

Citește și: Procurorul Bogdan Pîrlog despre atacul la poliția judiciară: „Se desfășoară o adevărată ofensivă pentru a prelua controlul asupra dosarelor economice”

Inculpatul informat

Despre Dumitru Mihai se știe că este trimis în judecată sub acuzația de fals în înscrisuri sub semnătură privată, procesul fiind pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. Informația apare pe portalul instanțelor de judecată.

Anca Emilia Andrei a ajuns la Inspecția Judiciară de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Potrivit declarației de avere, anul trecut a câștigat un salariu de 164.000 de lei , la care s-au adăugat 71.000 de lei drepturi salariale câștigate în instanță. Soțul ei, administrator al firmei SC Move Expert Services SRL, a câștigat 314.000 de lei din dividende.

După plecarea la pensie a lui Lucian Netejoru, Inspecția Judiciară este condusă de Roxana Ioana Petcu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. […] În interviul din 20 iulie 2022, în care s-a discutat despre votul scandalos din CSM care a stabilit organizarea unui tur 2 pentru alegerile pentru viitorul Consiliu, procurorul Pîrlog a declarat că ceea ce s-a întâmplat în CSM reprezintă o încălcare a legii, că votul ridică probleme penale și că liderul informal al CSM este judecătoarea Lia Savonea, scrie PressHub […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...