Compania Terapia trimite Ucrainei peste 18.000 de cutii cu medicamente, cu sprijinul pompierilor clujeni

Data:

Compania famaceutică Terapia din Cluj-Napoca oferă Ucrainei peste 18.000 de cutii cu medicamente generice.

Medicamentele sunt transportate până la Vama Siret de ISU Cluj, cu un autocamion cu agregat pentru menţinerea temperaturii.

„ISU Cluj asigură, alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, un transport de medicamente, în contextul situaţiei dramatice din Ucraina. Pompierii din cadrul Detaşamentului Turda au fost prezenţi astăzi la sediul unei companii farmaceutice din Cluj-Napoca.

Mai exact, compania a donat Ucrainei peste 18.000 de cutii de medicamente generice, printre care amintim analgezice şi antiinflamatoare.

Medicamentele trebuie să fie păstrate la temperaturi constante, astfel că pompierii clujeni au pus la dispoziţie un autocamion dotat cu un agregat pentru menţinerea constantă a temperaturii”, a transmis vineri ISU Cluj.

SURSA FOTO: ISU Cluj
SURSA FOTO: ISU Cluj

Citește și: Doi răniți grav, după ce o navă sub pavilion moldovenesc a fost lovită de marina rusă în apropierea Ucrainei. Echipajul era rusesc

„Compania Farmaceutică TERAPIA Cluj-Napoca a răspuns prompt apelului CNSU pentru a trimite asistență medicală de urgență în Ucraina și astăzi, 25 februarie, am încărcat în autotrailerul ISU medicamentele analgezice și antibiotice care ne-au fost solicitate și care vor fi livrate în zona de război.

Suntem onorați să putem contribui la sprijinul pe care România îl dă pentru ajutorarea vecinilor noștri care trec cu eroism printr-o perioadă extrem de grea. Ne menținem angajamentul de a contribui în continuare cu medicamente și suport financiar pentru a susține ajutorarea prietenilor din Ucraina.

Citește și: Papa Francisc a mers la Ambasada Rusiei la Vatican. Gest fără precedent în istoria Bisericii Catolice

Urăm „Drum Bun” transportatorului ISU și sperăm ca medicamentele să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie”, a spus Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

Transportul a pornit spre Vama Siret, de unde medicamentele vor fi predate autorităţilor ucrainene.

„După ce au încărcat cutiile cu medicamente, pompierii au plecat spre Vama Siret. Pe drum vor face joncţiunea cu un convoi similar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al judeţului Iaşi. În cele din urmă, cutiile cu medicamente vor fi depozitate la punctul de frontieră, pentru a putea fi distribuite de autorităţile din ţara vecină”, potrivit ISU Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...