Doi răniți grav, după ce o navă sub pavilion moldovenesc a fost lovită de marina rusă în apropierea Ucrainei. Echipajul era rusesc

Data:

O navă comercială a fost lovită de marina rusă în apropiere de Odesa, a anunțat vineri Ministerul Apărării din Ucraina, care a publicat și două fotografii pe pagina de Twitter.

Autoritățile ucrainene au spus inițial că este vorba despre o navă românească, dar, Ministerul Apărării din România a transmis că nava este sub pavilion moldovenesc.

„Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează: Nava Millennium Spirit (steagul României) a fost lovită de o navă rusească la 12 mile de portul Pivdenny. Se clarifică împrejurările, nu există nicio legătură cu nava”, au fost primele informații transmise de Ministerul Apărării din Ucraina.

Ministerul Apărării din România a clarificat că nava atacată era sub pavilionul Republicii Moldova.

„Referitor la informațiile despre o navă lovită recent în Marea Neagră, din informațiile primite până la această oră, nava este sub pavilion R. Moldova”, au transmis autoritățile române.

Potrivit Agora.md, nava a fost lovită vineri de un obuz în apele neutre din Marea Neagră, iar echipajul era format din zece cetățeni ruși.

Echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse în urma atacului, iar echipajul a părăsit nava doar cu veste de salvare, în acțiunile de salvare fiind implicate navele din zonă.

„Întreg echipajul a fost salvat, dar doi au fost grav răniți și sunt în drum spre spital”, a declarat pentru Vadim Pavalachi, director adjunct la Agenția Navală a Republicii Moldova, pentru Reuters.

SURSA FOTO: Ministerul Apărării din Ucraina

Citește și: UE blochează averile din Europa ale lui Vladimir Putin și a cercului său de putere

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...