CONFIRMARE OFICIALĂ: Pachetul de legi privind funcționarea serviciilor de informații, scris chiar de către acestea

Data:

Controversatul pachet de legi privind funcționarea serviciilor de informații din România, care conține prevederi ce încalcă inclusiv Constituția, a fost redactat chiar de către instituțiile care sunt vizate de modificări, confirmă oficial Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității SRI.

Citește și: TOT ce este greșit sau periculos la proiectul de lege privind funcționarea SRI

Confirmarea oficială a fost oferită într-un răspuns pentru publicația Săptămâna online, parte din rețeaua PressHUB.

„Vă informă că pachetul de legi în domeniul securității naționale a fost elaborat la nivelul instituțiilor din domeniul securității naționale, se află în prezent spre analiza și aprobarea Guvernului României, urmând a fi înaintat Parlamentului României spre dezbatere și adoptare”, menționează comisia parlamentară în răspunsul său oficial.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat, de asemenea, că proiectele de lege, care au stârnit proteste în societate, „au fost elaborate la nivelul fiecărei instituții în parte, pachetul e la fiecare partid la comisiile de specialitate”.

„Cred că nu mai târziu de o săptămână să putem avea pachetul spre analiză în guvern, ca apoi să fie trimis Parlamentului”, a menționat primul ministru.

Pentru a fi adoptate mai repede, Parlamentul a înființat, la inițiativa PSD, Comisia comună permanente a Camerei Deputaților și Senatului în domeniul securității naționale.

Marți, președintele Klaus Iohannis a menționat că proiectele de legi, așa cum au ajuns în presă, sunt doar „un prim draft” ce nu era destinat publicului larg.

„Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Buzău.

Citește și: Prima reacție a lui Klaus Iohannis pe legile securității: „Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.
2 COMENTARII
  1. bunul samaritean 7 iunie 2022 LA 14:24

    Mai toata Media romanesca si-a facut„ un capat de tara ”spre a pustii cugetul romanilor si spre a le arata acestora cum Securitatea isi doreste sa minimizeze democratia si cum tentatia iliberalismului, de mucava , este scopul serviciilor si al politicienilor ce ne conduc . Nimic nu este mai fals .Romania este parte a Uniunii Europene si isi subordoneaza legislatia , pe multiplele domenii de referinta si interes european ,legilor de la Bruxelles .Vilvataia declansata in Media are doar scopul de a maximiza procentul votantilor Partidelor aflate la guvernare ce isi vor face din refuzul adoptarii unor ,presupuse , pasaje din noua lege , oferite cititorilor spre discutie , un merit de necontestat . Legea este veche si ea trebuie modificata . atunci cind vom avea forma finala oferita votului din Parlament putem concretiza . Pina atunci ,doar , ne „batem gura degeaba ”.
    Simplitatea spuselor Presedintelui natiunii (poate pricepe orisicine ) ne spun (spusele ) cum textul supus dezbaterii legale este doar un „draft ”ce elimina , din start , toate neghiobiile spuse in media .Media romanesca , in cautarea senzationalului face victime chiar din rindul celor care se cred aparati .Doar nu exista cineva care ar putea credea balivernele mediatice .Forma finala a legii va fi perfect democratica dar este neindoielnic cum legea trebuie modificata . Legea este veche si eanu mai corespunde obligatiilor ce revin Institutiilor de Inteligence .Propaganda mediatica are si ea limitele ei . Incercarile de a prosti cetateanul sunt uneori binevenite asa cum se incearca si in cazul de fata dar cetateanul va intelege prosteala .Presedintele ne spune foarte clar cum se stie cine a facut asta (pe surse ) si in curind vom afla si noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...