CONFIRMARE OFICIALĂ: Pachetul de legi privind funcționarea serviciilor de informații, scris chiar de către acestea

Data:

Controversatul pachet de legi privind funcționarea serviciilor de informații din România, care conține prevederi ce încalcă inclusiv Constituția, a fost redactat chiar de către instituțiile care sunt vizate de modificări, confirmă oficial Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității SRI.

Citește și: TOT ce este greșit sau periculos la proiectul de lege privind funcționarea SRI

Confirmarea oficială a fost oferită într-un răspuns pentru publicația Săptămâna online, parte din rețeaua PressHUB.

„Vă informă că pachetul de legi în domeniul securității naționale a fost elaborat la nivelul instituțiilor din domeniul securității naționale, se află în prezent spre analiza și aprobarea Guvernului României, urmând a fi înaintat Parlamentului României spre dezbatere și adoptare”, menționează comisia parlamentară în răspunsul său oficial.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat, de asemenea, că proiectele de lege, care au stârnit proteste în societate, „au fost elaborate la nivelul fiecărei instituții în parte, pachetul e la fiecare partid la comisiile de specialitate”.

„Cred că nu mai târziu de o săptămână să putem avea pachetul spre analiză în guvern, ca apoi să fie trimis Parlamentului”, a menționat primul ministru.

Pentru a fi adoptate mai repede, Parlamentul a înființat, la inițiativa PSD, Comisia comună permanente a Camerei Deputaților și Senatului în domeniul securității naționale.

Marți, președintele Klaus Iohannis a menționat că proiectele de legi, așa cum au ajuns în presă, sunt doar „un prim draft” ce nu era destinat publicului larg.

„Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Buzău.

Citește și: Prima reacție a lui Klaus Iohannis pe legile securității: „Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”

Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petras
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

2 COMENTARII

  1. bunul samaritean 7 iunie 2022 LA 14:24

    Mai toata Media romanesca si-a facut„ un capat de tara ”spre a pustii cugetul romanilor si spre a le arata acestora cum Securitatea isi doreste sa minimizeze democratia si cum tentatia iliberalismului, de mucava , este scopul serviciilor si al politicienilor ce ne conduc . Nimic nu este mai fals .Romania este parte a Uniunii Europene si isi subordoneaza legislatia , pe multiplele domenii de referinta si interes european ,legilor de la Bruxelles .Vilvataia declansata in Media are doar scopul de a maximiza procentul votantilor Partidelor aflate la guvernare ce isi vor face din refuzul adoptarii unor ,presupuse , pasaje din noua lege , oferite cititorilor spre discutie , un merit de necontestat . Legea este veche si ea trebuie modificata . atunci cind vom avea forma finala oferita votului din Parlament putem concretiza . Pina atunci ,doar , ne „batem gura degeaba ”.
    Simplitatea spuselor Presedintelui natiunii (poate pricepe orisicine ) ne spun (spusele ) cum textul supus dezbaterii legale este doar un „draft ”ce elimina , din start , toate neghiobiile spuse in media .Media romanesca , in cautarea senzationalului face victime chiar din rindul celor care se cred aparati .Doar nu exista cineva care ar putea credea balivernele mediatice .Forma finala a legii va fi perfect democratica dar este neindoielnic cum legea trebuie modificata . Legea este veche si eanu mai corespunde obligatiilor ce revin Institutiilor de Inteligence .Propaganda mediatica are si ea limitele ei . Incercarile de a prosti cetateanul sunt uneori binevenite asa cum se incearca si in cazul de fata dar cetateanul va intelege prosteala .Presedintele ne spune foarte clar cum se stie cine a facut asta (pe surse ) si in curind vom afla si noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: