Prima reacție a lui Klaus Iohannis pe legile securității: „Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”

Data:

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că proiectele celor 10 legi ale securității naționale, publicate în exclusivitate de G4Media, sunt doar „un prim draft” ce nu era destinat publicului larg.

„Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a spus Iohannis într-o conferință de presă la Buzău.

Citește și: CONFIRMARE OFICIALĂ: Pachetul de legi privind funcționarea serviciilor de informații, scris chiar de către acestea

Președintele Iohannis a spus că proiectele de legi urmează să fie dezbătute în guvern și în CSAT înainte de a fi trimise în Parlament.

„Dacă anumite abordări din primul draft nu sunt corecte, vor fi corectate. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități. Sunt speculații pur și simplu eroante, eronată e și scurgerea acestor prime forme către media și, în final, am trecut de această fază.

Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastră să fie corectat. Ingrijorarile nu sunt necesare”, a răspuns marți șeful statului la o întrebare adresată de Euronews România.

Continuarea, în G4Media.ro!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Mai toata Media romanesca si-a facut„ un capat de tara ”spre a pustii cugetul romanilor si spre a le arata acestora cum Securitatea isi doreste sa minimizeze democratia si cum tentatia iliberalismului, de mucava , este scopul serviciilor si al politicienilor ce ne conduc . Nimic nu este mai fals .Romania este parte a Uniunii Europene si isi subordoneaza legislatia , pe multiplele domenii de referinta si interes european ,legilor de la Bruxelles .Vilvataia declansata in Media are doar scopul de a maximiza procentul votantilor Partidelor aflate la guvernare ce isi vor face din refuzul adoptarii unor ,presupuse , pasaje din noua lege , oferite cititorilor spre discutie , un merit de necontestat . Legea este veche si ea trebuie modificata . atunci cind vom avea forma finala oferita votului din Parlament putem concretiza . Pina atunci ,doar , ne „batem gura degeaba ”.
    Simplitatea spuselor Presedintelui natiunii (poate pricepe orisicine ) ne spun (spusele ) cum textul supus dezbaterii legale este doar un „draft ”ce elimina , din start , toate neghiobiile spuse in media .Media romanesca , in cautarea senzationalului face victime chiar din rindul celor care se cred aparati .Doar nu exista cineva care ar putea credea balivernele mediatice .Forma finala a legii va fi perfect democratica dar este neindoielnic cum legea trebuie modificata . Legea este veche si eanu mai corespunde obligatiilor ce revin Institutiilor de Inteligence .Propaganda mediatica are si ea limitele ei . Incercarile de a prosti cetateanul sunt uneori binevenite asa cum se incearca si in cazul de fata dar cetateanul va intelege prosteala .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Revenim în Evul Mediu? Interviu: profesor Andrei Cornea |Aktual24

Revenim în Evul Mediu? Interviu: profesor Andrei Cornea. Acesta...

Care politicieni își fac campanie pe Tik Tok și Instagram?

Care politicieni își fac campanie pe Tik Tok și...

Biologul orădean care surpinde în fotografie frumusețea naturii din întreaga lume

Biologul orădean care surpinde în fotografie frumusețea naturii din...

Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață de către ministrul Sănătății, Rafila

Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață de către...