Consilierii fostului primar Tudorache, angajați de Mohammad Murat, afacerist plătit prin Primăria Sector 1 pentru cazările din carantina Covid-19

Data:

După pierderea alegerilor din Sectorul 1, doi foști consilieri ai primarului Dan Tudorache s-au angajat la firmele lui Mohammad Murad. În urmă cu un an, Felicia Ancuța Dunca și Ionuț Deaconu, semnau un contract cu hotelul Phoenicia pentru decontarea cazării în cazul persoanelor carantinate în urma pandemiei Covid-19.

Felicia Ancuța Dunca, consilier juridic asistent și consiliera fostului primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache, a fost anul trecut angajata firmei Phoenicia Express SRL, societate administrată de omul de afaceri Mohammad Murad, cel care deține lanțul de hoteluri Phoenicia.

Mohamaad Murad, patronul lanțului hotelier Phoenicia Foto: Facebook

Informația apare în declarația de avere semnată de Dunca în iunie 2022. Astfel, anul trecut ea a încasat 2500 de lei pentru munca prestată în calitate de consilier juridic al primăriei, 43.000 de lei pentru că l-a consiliat pe deputatul Daniel Tudorache la cabinetul parlamentar și 36.829 de lei de la Phoenicia Express SRL, firma administrată de libanezul Mohammad Murad.

Declarația de avere cu veniturile Feliciei Dunca pe anul trecut

Miercuri, Felicia Ancuța Dunca a fost numită prin decizie a premierului Nicolae Ciucă, secretar de stat la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore (ACROPO) – funcție cu rang de subsecretar de stat – pentru o perioadă de 5 ani.

Citește și: EXCLUSIV Ultimul parlamentar la școala doctorală a SRI, la un pas de a doua exmatriculare. El crede ca NATO funcționează ca un serviciu secret

Cazare pentru carantinați

Pe 30 martie 2020, pe când Dunca ocupa funcția de șefa Serviciului Juridic de la Poliția Locală a Sectorului 1, ea a semnat un contract prin care îi deconta firmei Phoenicia Express SRL cazarea persoanelor carantinate în urma pandemiei Covid-19. Poliția Locală Sector 1 deconta către hotelul lui Murad 230 de lei pe zi/cameră, bani din bugetul ministerului Sănătății.

Contractul semnat de Deaconu și Dunca pentru plata a 270lei/cameră cu firma care administrează hotelul Phoenicia

Un an și ceva mai târziu, Dunca era angajata firmei care administrează hotelul Phoenicia. Statutul funcționarilor publici spune clar, în articolul 94 privind incompatibilitățile breslei că „Funcţionarii publici care, în exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. c) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultanţă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici”.

Citește și: Marea Scăpare din România

Angajați de Nicușor Dan

Cât a fost consiliera parlamentară a fostului primar al Sectorului 1, Dunca s-a suspendat din categoria funcționarilor publici. A revenit pentru o scurtă perioadă la primărie, și-a reactivat statutul de funcționar public și apoi s-a transferat la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), companie condusă, prin dispoziția primarului general Nicușor Dan, de Răzvan Aurelian Munteanu, alt fost consilier al primarului Dan Tudorache.

Veniturile declarat eanul trecut de Ionuț Deaconu, fostul șef al Poliției Locale Sector 1

Un alt protejat al lui Tudorache, Ionuț Diaconu, fostul șef al Poliției Locale Sector 1, care și el a semnat contractual prin care deconta cazarea celor carantinați în hotelurile lui Mohamad Murat, după pierderea alegerilor locale, a fost angajat de firma SZP Invest SRL. Potrivit portalului confidas.ro, societatea este deținută în proporție de 80% de Mirna Therese Murad, fiica lui Mohamad Murad. Informația este publică, fiind trecută în declarația de avere a lui Ionuț Diaconu, depusă în iunie 2022.

În acest moment, Diaconu este șef de serviciu la Direcția Generală De Poliție Locală și control a Municipiului București, instituție din subordinea PMB.

De la rochițe la exploatări de gaze din perimetre offshore

Revenind la proaspătul secretar de stat specialist în exctracția de gaze din teritoriile offshore, Felicia Ancuța Dunca este pasionată de modă, având chiar un magazine de haine deschis pe Calea Dorobanți. Potrivit declarației de interese, ea deține în proporție de 100% și administrează firma A&S Active Business SRL. Numărul de telefon al noului demnitar este trecut pe pagina de Facebook a magazinului.

Contactată de Presshub, Felicia Duncă nu consideră că s-a aflat în conflict de interese când a semnat decontul carantinei pentru hotelul lui Murad din moment ce nu primăria a stabilit locațiile unde au fost cazați cei carantinați.

„Nu consider că m-am aflat în conflict de interese când am semnat pentru acele plăți. Suma nu a fost stabilită de noi, iar unitățile de cazare au fost alese de către DSP. Nu noi am ales hotel Phoenicia, nici celelalte șapte hoteluri în care au fost cazate persoane în carantină. Acele locații au fost avizate de DSP. Noi am ales doar numărul de persoane și le-am asigurat paza, am fost un instrument în acest lanț, nu am avut putere de decizie”, ne-a declarat Felicia Duncă.

Citește și: Procurorul Bogdan Pîrlog despre atacul la poliția judiciară: „Se desfășoară o adevărată ofensivă pentru a prelua controlul asupra dosarelor economice”

Expertiza e pentru specialiști

Întrebată de expertiza pe care o are în exploatarea gazelor naturale, fosta consilieră a lui Tudorache susține că nu e nevoie de experiență în domeniu.

„Nu știu dacă e nevoie de expertiză în domeniu pentru această funcție. Nu sunt petrolist, coordonarea Autorității este asigurată de un director tehnic foarte bun de la Constanța. Legislația românească nu prevede ca aceste companii, conduse de președinți sau vicepreședinți, să fie coordonate de specialiști cu expertiză în domeniu”, ne-a mai declarat Dunca.

„Felicia-Ancuța Dunca a fost adusă, în 2016, de Dan Tudorache în Primăria Sectorului 1, iar ulterior a fost promovată șefa Serviciului Juridic de la Poliția Locală a Sectorului 1. O perioadă în care poliția locală s-a remarcat prin opreațiuni de filaj, contracte supraevaluate cu mai multe case de avocatură și pentru contracte controversate cu hotelurile unde erau cazate persoanele care se întorceau din țările din zona roșie COVID și care trebuiau carantinate.

La alegerile din 2020, Felicia-Ancuța Dunca a fost reprezentantul PSD în Biroul Electoral al Sectorului 1. După alegeri, ea a fost angajată consilier la cabinetul lui Dan Tudorache din Parlamentul României și la firma Phoenicia Express SRL.

În noiembrie 2018, în perioada în care Felicia-Ancuța Dunca lucra la Primăria Sectorului 1, actualul subsecretar de stat a primit de la administrația locală o locuință socială în Piața Victoriei din Capitală. Acesta plătește în prezent o chirie lunară de aproape 430 de lei pentru locuința sa socială, apartament care este situat chiar lângă sediul Guvernului, într-o zonă considerată de lux.

Este a doua persoană din anturajul lui Dan Tudorache care este numită în Guvernul României. În martie 2022, Iuliana Feclistov, fosta șefă a Serviciului Achiziții Publice din Primăria Sectorului 1, a fost numită de premierul Nicolae Ciucă în funcția de președinte al Agenției Naționale Pentru Achiziții Publice”, a scris actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, pe Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. […] După pierderea alegerilor din Sectorul 1, doi foști consilieri ai primarului Dan Tudorache s-au angajat la firmele lui Mohammad Murad. În urmă cu un an, Felicia Ancuța Dunca și Ionuț Deaconu, semnau un contract cu hotelul Phoenicia pentru decontarea cazării în cazul persoanelor carantinate în urma pandemiei Covid-19, transmite presshub.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related