Contracte secrete la Romarm, societatea strategică a statului aflată în mijlocul unui scandal de corupție

Data:

Romarm, firma care reprezintă industria de apărare a României, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 45 milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro). Profitul companiei a fost de 3,2 milioane de lei (aproximativ 650.000 de euro). Contractele firmei nu sunt publice.

Spre deosebire de alte instituții „sensibile”, Romarm nu apare cu nicio achiziție pe portalul licitațiilor publice. Conform acestor date, compania nu a vândut și nu a cumpărat nimic în ultimii trei ani.

După ce directorul Gabriel Țuțu a fost reținut și plasat sub control judiciar, societatea care coordonează activitatea a 15 firme de armament s-a mulțumit să transmită un comunicat sec.

Citește și: Unul din cele mai mari parcuri fotovoltaice din judeţ, pe un izlaz de zeci de hectare lângă Iaşi. Un fost eurodeputat, în spatele afacerii

„Conducerea administrativă a CN Romarm SA a luat act de situația domnului Gabriel Țuțu, director general al companiei, prezentată în mass-media și în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție, din data de 30.01.2023. În acest sens, conducerea administrativă își rezervă dreptul de a nu comenta faptele care fac obiectul unei anchete penale în desfășurare, dar în funcție de evoluția evenimentelor se vor lua deciziile care se impun”, se arată în comunicatul instituției.

Continuarea, în Europa Liberă!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Direcția Națională Anticorupție)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related