Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Data:

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a fost angajat doar la stat, a achiziționat un han de 1.700 mp cu 650.000 de euro. Clădirea se află în stadiu avansat de degradare și necesită sume importante pentru reabilitare și punere în circuitul turistic.

În acest timp, deși inițial Primăria Constanța a transmis ferm că vrea să cumpere monumentul istoric și a trecut Hanul Balcan inclusiv în strategia culturală a municipiului, în cele din urmă nu și-a mai exercitat dreptul de preempțiune asupra imobilului.

Citește și: Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Viceprimarul USR al Constanței acuză că solicitarea pentru exercitarea dreptului de preempțiune a fost ținută în birourile primăriei prea mult timp, până când imobilul a fost vândut lui Constantin Ion, numit prefect de Guvernul Ponta.

Distrus și abandonat de zeci de ani, Hanul Balcan este un monument istoric din centrul Constanței, cu o amprentă la sol de aproape 1.200 de mp, construit pe o bucată totală de 1.700 mp de teren într-una din cele mai scumpe zone ale orașului.

Cu un an în urmă, Primăria Constanța și-a propus, prin strategia culturală a municipiului, să cumpere monumentul istoric și să îl reabiliteze. Însă instituția nu a mai apucat nici măcar să spună dacă vrea să îl cumpere sau nu, pentru că Constantin Ion, fost prefect PSD al Constanței, a cumpărat între timp monumentul istoric.

Citește și: Rușii cumpără cetățenia turcă pentru a scăpa de sancțiuni. Preț: 400.000 de dolari

În timp ce solicitarea de exercitare a dreptului de preempțiune, adresată primăriei, era ținută prin sertare în diferite birouri ale instituției, Ion, actualul director al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Constanța, le plătea proprietarilor Hanului 650.000 de euro și își adjudeca imobilul.

Continuarea în INFO SUD EST.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

2 COMENTARII

  1. […] Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro. Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a fost angajat doar la stat, a achiziționat un han de 1.700 mp cu 650.000 de euro. Clădirea se află în stadiu avansat de degradare și necesită sume importante pentru reabilitare și punere în circuitul turistic, scrie PressHub. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proiect depus de AUR pentru reintroducerea uniformelor în școli și licee

AUR a depus un proiect de lege la Senat...

Câţi agresori sexuali sunt înregistrați oficial în judeţul Olt

Peste 1.400 de persoane sunt înscrise în Registrul Agresorilor...

Frauda academică, un mod de viață

În anii 2000, nimeni nu se gândea că va...

Zeci de producţii cinematografice la Zilele Filmului Maghiar, în 19 localităţi din Transilvania

Zeci de producţii cinematografice vor fi prezentate publicului, în...