Cum a influențat războiul din Ucraina piața imobiliară din Iași

Data:

Piaţa imobiliară ieşeană a înregistrat un recul puternic în luna aprilie. Creşterea preţurilor la materiale de construcţii şi războiul din Ucraina sunt două dintre motivele principale identificate de specialiştii imobiliari consultaţi de „Ziarul de Iaşi”.

Primul motiv a dus la o explozie a preţurilor apartamentelor noi „la cheie” în ultimele luni, iar războiul din ţara vecină i-a determinat pe unii cumpărători să amâne momentul achiziţiei. Şi în aprilie 2021 a fost o scădere a numărului de tranzacţii, dar mult mai mică în comparaţie cu cea de luna trecută. În schimb, o evoluţie pozitivă a fost înregistrată în cazul vânzărilor de terenuri agricole: tranzacţiile au crescut cu peste 60% în primele 4 luni ale anului curent faţă de perioada similară a anului trecut. În ceea ce priveşte terenurile intravilane, cu sau fără construcţii, datele Autorităţii de Cadastru arată scăderi pe linie.

În perioada ianuarie – martie 2022, vânzările de apartamente au crescut lună de lună, pentru ca în aprilie să fie înregistrată o scădere de 23% faţă de martie.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: VIDEO Armand Goșu: Moldovenii stau cu bagajele făcute. Sunt îngroziți că vine Rusia peste ei

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: