Cum i-au păcălit ucrainenii pe ruși: mediatizata ofensivă din Herson a fost o campanie de dezinformare

Data:

Mult mediatizata ofensivă din sudul Ucrainei a fost o campanie de dezinformare pentru a distrage atenţia Rusiei de la cea reală, pregătită în regiunea Harkov, au declarat reprezentanţi ai forţelor speciale ale Ucrainei, citaţi de The Guardian.

Forţele ucrainene continuă să facă progrese rapide şi neaşteptate în nord-estul ţării, recâştigând peste o treime din regiunea ocupată Harkov în trei zile. O mare parte din câştigurile teritoriale ale Ucrainei au fost confirmate sâmbătă de Ministerul rus al Apărării.

„A fost o mare operaţiune specială de dezinformare”, a spus Taras Berezovets, un fost consilier pentru securitate naţională devenit ofiţer de presă pentru brigada Bohun a forţelor speciale ucrainene.

„Rusia s-a gândit că va fi în sud şi şi-a mutat echipamentul. Apoi, în loc de sud, ofensiva a avut loc acolo unde se aşteptau mai puţin, iar acest lucru i-a făcut să intre în panică şi să fugă”, susţine el.

La 29 august, comandamentul sudic al Ucrainei a anunţat că a început ofensiva mult aşteptată din regiunea Herson. Dar soldaţii de pe linia frontului din Herson au declarat la acea vreme că nu au văzut nicio dovadă a ofensivei menţionate sau că luptele active care au avut loc au fost o reacţie la o tentativă de ofensivă a Rusiei cu câteva zile mai devreme.

Citește și: ANALIZĂ Comandantul șef al armatei ucrainene: Cât mai durează războiul și ce șanse reale are Ucraina

În ultimele două săptămâni, forţele ucrainene din sud au ocupat mai multe sate – nu este puţin lucru, având în vedere puterea raportată a poziţiilor ruseşti şi unul care, totuşi, a dus la răniţi.

Şi totuşi, capturarea acestor mici sate din regiunea Herson, cu câteva mii de locuitori, a devenit dintr-o dată o mare ştire internaţională.

Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Sud al Ucrainei, a insistat asupra unui „regim al tăcerii” şi le-a interzis temporar jurnaliştilor să viziteze primele linii din Herson.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ce se întâmplă în următoarele 10 zile

Dar Berezovets a spus că agitaţia mass-media în jurul ofensivei din sud a fost o campanie coordonată de dezinformare a Ucrainei, care vizează forţele ruse, care se construia de câteva luni.

A avut succes în a provoca Rusia să mute echipamente şi personal pe frontul de sud, inclusiv parţial din regiunea Harkov, a spus Berezovets. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Pentru a intelege mai usor ce se intimpla trebuie aratat cum Putin se confrunta cu un cumul de lovituri venite din toate partile .Propaganda , sanctiunile , coruptia endemica din societatea Rusiei , coruptia pe segmentele militare si de energie , intersele uriase ale unor imbogatiti ce isi pierd astfel privilegiile , pierderea inca de la inceput a trupelor de elita si moartea generalilor de top , tradatorii si imposibilitatea de a mai stii cine te sustine si cine nu , tehnologia occidentala de virf . Loviturile bine tintite si partizanii ce fac parte din intregul armatei ucrainiene , lumea intreaga occidentala si aliatiii care s-au unit sub steagul lui J.R.Biden , media internationala ce iti este potrivnica si multe altele fac din persoana numita Putin un perdant .Chiar daca in mare parte totul a devenit propaganda asocierea fotografica, ce ne prezinta tancurile din Moscova cu o posibila fuga a lui Putin , demobilizeaza total trupele Rusiei .Vor fugi cu totii mincind pamintul . Sa ne aducem aminte doar cuvintele de inceput ale lui Biden : „ nici nu stie ce il asteapta ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sondaj Avangarde pentru Digi24. Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, pe locul 2

Alegerile pentru Primăria Capitalei. Un sondaj realizat de Avangarde,...

Ce cred rușii despre adevărații vinovați pentru atacul terorist din Moscova | Aktual24

Un sondaj realizat în capitala Rusiei de jurnaliștii de...

Patronul Fermei Dacilor scapă de arestul la domiciliu

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, scapă de arestul la...