Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ce se întâmplă în următoarele 10 zile

Data:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormânată după 10 zile de ceremonii, organizate după un calendar foarte strict, respectat la toate funeraliile regale britanice.

Anunțul decesului

Anunțul oficial de la Palatul Buckingham privind decesul reginei Elisabeta a II-a a fost precedat de o „cascada de apeluri”: primul ministru a fost informat personal de către secretarul privat al Reginei, iar vestea a fost transmisă secretarului cabinetului și biroului consiliului privat, care coordonează activitatea guvernamentală în numele monarhului. Abia după aceea „notificarea oficială” privind decesul a fost făcută publică.

Steagurile din reședințele regale, Whitehall și alte clădiri guvernamentale au fost coborâte în bernă. În epoca modernă, site-ul familiei regale a fost schimbat într-o pagină neagră cu o scurtă declarație care a anunțat moartea Reginei.

Premierul a fost primul membru al guvernului care a făcut o declarație, potrivit cutumei.

La Palatul Buckingham, tradiția este de a fixa pe balustrade anunțul oficial al morții, înrămat. Între timp, Westminster Abbey și Catedrala Sf. Paul au bătut clopotele.

La Hyde Park și la Tower Hill au urmat mai multe rafale ceremoniale de armă și un minut național de reculegere va avea loc.

Noul rege Charles a avut prima audiență cu prim-ministrul și a semnat oficial planurile complete de înmormântare de stat, care urmează să aibă loc în 10 zile.

Regina Elisabeta a II-a, 70 de ani de domnie. A fost martora decăderii Imperiului britanic, dar și element de stabilitate

Prima zi după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Consiliul de Încoronare, care include personalități guvernamentale de rang înalt și consilieri privați, se va întruni la Palatul St James la ora 10:00, pentru proclamarea oficială a noului rege, printr-o proclamație care este citită în public de pe balconul Palatului St James.

O altă proclamație va fi citită la Royal Exchange din City of London. După-amiază, noul rege va avea audiențe cu premierul și cabinetul, liderul opoziției, arhiepiscopul de Canterbury și decanul de Westminster.

Omagii vor fi ținute în parlament. Steagurile vor fi ridicate din nou pe în catarg pentru Consiliul de Încoronare și vor rămâne așa timp de 24 de ore, înainte de a fi coborâte în bernă până a doua zi după înmormântare.

Ziua a doua

Sicriul cu regina Elisabeta a II-a va pleca de la Balmoral pentru a fi dus la Palatul Holyroodhouse.

Vor fi proclamații în capitalele celorlalte țări care compun Regatul Britanic, la Edinburgh, Cardiff și Belfast, simultan la prânz. Omagiile în parlament vor continua.

Iohannis, mesaj de condoleanțe după moartea reginei Elisabeta a II-a: Românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală

Ziua a treia

Va avea loc o procesiune ceremonială de la Holyrood de-a lungul Royal Mile până la Catedrala St Giles, pentru o slujbă la care vor participa membrii familiei regale. După slujbă, Catedrala St Giles va fi deschisă publicului timp de 24 de ore, pentru un priveghi doar al familiei.

Perioada în care oamenii vor putea veni la sicriul reginei va începe ulterior, în Londra.

Conform planurilor London Bridge, se așteaptă ca Regele Charles să se deplaseze la Palatul Westminster pentru a primi condoleanțe. Apoi urmează să zboare la Edinburgh. În primul său act de suveran, va participa la Palatul Holyroodhouse pentru ceremonia cheilor, urmată de o slujbă la Catedrala St Giles. Va avea prima audiență cu primul ministrul Scoției și va primi, de asemenea, condoleanțe la Parlamentul scoțian.

Ziua a patra

Seara târziu, sicriul este de așteptat să fie mutat la gara Edinburgh Waverley, de unde va călători peste noapte cu trenul regal, ajungând la gara St Pancras din Londra a doua zi dimineață.

Regele Charles va zbura în Irlanda de Nord, unde urmează să primească un mesaj de condoleanțe la Castelul Hillsborough și va participa la Catedrala Sf. Ana din Belfast pentru o slujbă de rugăciune și reflecție asupra vieții Reginei Elisabeta a II-a.

Va avea loc o repetiție pentru procesiunea sicriului regretatei Regine de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Ziua a cincea

Sicriul va ajunge la Palatul Buckingham cu câteva ore înainte de marele ceremonial planificat la Londra în acea zi.

În primul mare eveniment ceremonial care precede înmormântarea, sicriul Reginei va fi transportat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, pentru începutul a cinci zile în care oamenii pot trece pe la sicriul regineri.

Acum este ocazia pentru public de a-și prezenta omagiile Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul va fi montat pe un catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschis publicului 23 de ore pe zi.

Citește și: Regele Charles al III-lea este numele oficial al noului rege al Marii Britanii

Ziua a șasea

Continuă perioada în care se trece pe la catafalcul reginei.

Ziua a șaptea

Regele Charles va călători în Țara Galilor pentru a participa la o slujbă la Catedrala Llandaff din Cardiff, apoi va vizita Senedd-ul galez și va primi condoleanțe. El va avea o audiență cu prim-ministrul galez.

Detașamentele Commonwealth vor sosi la Londra.

Ziua a opta

Regele Charles va primi prim-miniștri și guvernatori din celelalte țări ale Commonwealth.

Ziua a noua

În ajunul înmormântării, Regele Charles va primi familii regale străine care vor participa la înmormântare. Oaspeții VIP din străinătate sunt așteptați să treacă pe la sicriul reginei.

Citește și: Prima declarație a noului rege al Marii Britanii, Charles, după moartea Reginei Elisabeta

Ziua 10

Înmormântarea de stat va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul va fi adus de la Westminster Hall într-o procesiune către biserică. Vor fi două minute de reculegere în toată țara.

După slujba de o oră, o mare procesiune ceremonială va însoți sicriul la Hyde Park, unde va fi transferat de pe un afet de tun la carul funerar și va călători la Windsor. După o procesiune prin Windsor, va avea loc o slujbă la Capela Sf. Gheorghe a Castelului Windsor, în timpul căreia sicriul va fi coborât în ​​bolta regală.

Articol preluat din The Guardian.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...