Cum s-a furat un seif de 225 kilograme de la Primăria Ţibana. Detalii noi

Data:

Cum s-a furat un seif de 225 kilograme de la Primăria Ţibana. Cel de-al patrulea hoţ implicat în jaful dat la Primăria Ţibana, de unde a fost furat un seif, dar şi o sumă de bani, a fost trimis în judecată. Următoarea şedinţă a Judecătoriei Iaşi va avea loc pe 14 septembrie. Detalii noi au ieşit la iveală în urma cercetărilor desfăşurate de către poliţiştii şi procurorii ieşeni.

„În cauza penală 11948/P/2019, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Lohon Constantin Iulian, în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 228 şi articolul 229 din Codul Penal.

Menţionăm că inculpaţii Vatră Alex George, Vatră Cătălin şi inculpata Lohon Kati Nicoleta au fost condamnaţi de Judecătoria Iaşi, prin sentinţa penală din data de 2 decembrie 2019, în urma admiterii acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei încheiate la data de 10 septembrie 2019“, ne-a declarat Rotundu Simon, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Citește și: Statul este prezent în 219 consilii de administrație. Venitul mediu al unui membru: 10.000 de lei

În noaptea de 11 spre 12 ianuarie 2019, Constantin Iulian Lohon, împreună cu inculpaţii Vatră Alex George şi Vatră Cătălin, în timp ce aveau faţa acoperită cu măşti, au pătruns prin efracţie şi prin violare a sediului profesional în incinta Primăriei Comunei Ţibana.

Cei trei bărbaţi au forţat uşa de acces a casieriei, iar ulterior au forţat o casă de bani din care au sustras suma de aproximativ 10.000 de lei.

În aceleaşi împrejurări, Constantin Iulian Lohon, împreună cu Alex şi Cătălin Vatră, au sustras din interiorul instituţiei un seif metalic pe care l-au legat cu o sârmă şi l-au cărat în exteriorul curţii primăriei. Seiful metalic sustras cântărea 225 de kilograme.

Din acel punct, cei trei inculpaţi au fost preluaţi de Nicoleta Lohon cu un autoturism marca Audi A4, în portbagajul căruia au încărcat seiful. Femeia, aflată la volanul maşinii, i-a transportat pe cei trei bărbaţi până în apropierea intersecţiei dintre DJ 248 şi DC Ţibana-Vadu Vejei, unde inculpaţii au descărcat seiful pentru a sustrage banii din interior.

În continuare, după ce Constantin Lohon, împreună cu Alex şi Cătălin Vatră, au spart seiful şi au sustras banii din interior, Nicoleta Lohon s-a întors cu autoturismul pentru a-i prelua şi pentru a se deplasa cu toţii în exteriorul satului Ţibana, unde au împărţit suma de 172.758 de lei, sustrasă din cele două seifuri.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți, traficul de persoane....

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...

Tribunalul Dolj, a doua oară cu noroc pentru componența biroului electoral | Știri Craiova

Tribunalul Dolj, a doua oară cu noroc. Președinții și...