Cum s-au mobilizat localnicii unei comune din Argeș ca să-și ajute un consătean căruia i-a ars casa

Data:

O bucată de polistiren pusă să ardă afară, o pală de vânt iscată din senin care a ridicat-o în văzduh, aprinderea unor materiale din pod de la aceasta și, instantaneu, focul a mistuit joi, 30 iunie 2022, două clădiri dintr-o gospodărie și era să se extindă și la altele. I se poate întâmpla oricui, iar astăzi, la 15 zile după nefericitul eveniment, oamenii din comună și autoritățile s-au mobilizat să-l ajute pe proprietarul acestei gospodării.

Citește și: Și Petre Daea are legături cu masoneria. Mesajul de felicitare care l-a dat de gol

Vecinii au făcut chetă și au strâns peste 3.000 de lei. Colegii de la Mioveni ai proprietarului au donat și ei și vor mai fi niște bani pe care îi va primi și de aici. Iar în contul pe care Asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” l-a pus la dispoziție s-au mai strâns încă 600 de lei, pe care omul îi va primi zilele următoare.

Autoritățile locale au ajutat cu autorizația de dărâmare pentru casa veche care nu mai putea fi salvată, transport moloz, plus balastru și pietriș pe care proprietarul l-a primit sau îl va primi când va avea nevoie. Și în plus o donație personală din partea primarului.

Continuarea, în Gazeta de Stâlpeni! Foto: Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.