Și Petre Daea are legături cu masoneria. Mesajul de felicitare care l-a dat de gol

Data:

Un mesaj de felicitare trimis greșit de către Bartolomeu Săvoiu, marele maestru al Marii Loje Naționale a României 1880 (MLNR), a scos la iveală că și recent renumitul ministru al Agriculturii Petre Daea are legătură cu masoneria.

„Domnule ministru, cu bucurie și afecțiune am urmărit din nou numirea ca ministru al Agriculturii! Să vă dea Dumnezeu sănătate și succes. Vă sunt fidel în toate! Cu frățească acoladă, g.ral Bartolomeu Constantin Săvoiu, Mare Maestru MLNR1880”, acesta este mesajul trimis de șeful uneia dintre cele mai mari loje masonice din România către Petre Daea.

Citește și: Marea Neagră rămâne teatrul preferat al revizionismului rusesc. Cum luptă NATO, după summitul de la Madrid

Bartolomeu Săvoiu a încurcat însă ferestrele de Whatsapp și a trimis mesajul către un jurnalist din rețeaua PressHUB, cu nume identic cu al ministrului Agriculturii.

Petre Daea a refuzat să explice situația

PressHUB l-a contactat pe noul ministru al Agriculturii pentru a afla de când este mason. Acesta a refuzat să lămurească dacă face parte din Marea Lojă Națională a României 1880 sau din altă organizație masonică similară.

„Ce întrebare îmi puneți”, a fost singurul răspuns al lui Petre Daea. Apoi a închis telefonul.

Ministrul Agriculturii nu a scris nici în declarația de interese dacă face parte din MLNR 1880.

Totuși, potrivit unor cunoscători ai masoneriei, „cu frățească/triplă acoladă” este salutul folosit în mod uzual între membrii acestei organizații.

Citește și: De ce ar trebui politicienii să participe la Pride?

Ministrul Agriculturii a evitat să răspundă inclusiv la o întrebare directă adresată de un jurnalist la conferința de presă organizată la scurt timp după ce PressHUB a publicat acest articol.

„Viața particulară și justiția să o lăsăm acolo”, a răspuns, din nou ambiguu, Petre Daea.

Masonul care conduce compania de stat înființată de Petre Daea

În aprilie, G4 Media a scris că în funcția de director general al Casei de Comerț Unirea, firmă înființată de Petre Daea în primul mandat de ministru al Agriculturii, a fost numit Codruț Marius Semănaru, finul lui Rareș Mănescu și al Ramonei Mănescu, foști lideri PNL apropiați de grupul de la Monaco. 

Codruț Semănaru a confirmat pentru G4Media că a fost membru al unei loje masonice, după cum a scris Rise Project în decembrie 2020. Întrebat dacă și în prezent este membru al lojei „Călugăreni nr. 176”, despre care Rise Project a scris că influența moment marile decizii de la Primăria Sectorului 6 în mandatele de primari ale lui Mănescu și Cristian Poteraș, Semănaru a spus că „e o chestiune de nuanță și nu aș vrea să nu o discut la telefon. Dar acea activitate nu are legătură cu activitatea mea profesională”.

Ministrul PSD al Agriculturii Adrian Chesnoiu, care a demisionat după ce a fost pus sub urmărire penală de către DNA, a decis capitalizarea Casei de Comerț Unirea cu 100 de milioane de euro.

Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Revenim în Evul Mediu? Profesorul Andrei Cornea este îngrijorat |Aktual24

Revenim în Evul Mediu? Profesorul Andrei Cornea ridică o...

Politicienii au intrat pe Tik Tok și Instagram. Cine își face campanie pe rețelele tinerilor

Politicienii au intrat pe Tik Tok și Instagram, pentru...

Biologul orădean care fotografiază frumusețea naturii din întreaga lume

Biologul orădean care fotografiază frumusețea naturii din întreaga lume,...

Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață de către ministrul Sănătății, Rafila

Cum a fost „răsplătită” fondatoarea Dăruiește Viață de către...