Cioloș, la adresa PSD-PNL: „Aș vrea să știu dacă acești domni pricep ce reprezintă România în Europa”

Data:

Eurodeputatul Dacian Cioloș dă replica liderilor coaliției PSD-PNL care s-au felicitat pentru votul masiv de ieri din Parlamentul European în favoarea aderării României la Schengen.

„Domnii Ciucă și Ciolacu (…) sunt de părere că eu ar trebui să rezolv problemele pe care le are în continuare România în acest proces.

Văd cu uimire cum ba sunt mândri, ba speriați de situația aderării noastre la acest spațiu, în funcție de ce informații au primit în ziua în care dau declarații. Aș vrea să le amintesc faptul că se găsesc în niște funcții care impun responsabilitate politică și personală pentru faptele și deciziile lor.

Or, declarații prin care blocăm autostrăzile, oprim tranzitul de cereale spre Europa – făcute chiar în Parlamentul European de un coleg de-al lor de coaliție, ba cumpărăm, ba nu cumpărăm corvete de la olandezi și alte năzbâtii de genul acesta dovedesc completa necunoaștere a realităților politice europene și incapacitatea de a face din România un jucător de luat în serios în politica europeană”, a declarat Dacian Cioloș.

Citește și: Kremlinul influențează din nou alegerile din SUA. Propaganda rusească, susținută de candidați

„Căutăm să băgăm sub preș lucruri care par că nu dau bine la alții”

Eurodeputatului Dacian Cioloș spune că partidele pe care cei doi lideri le reprezintă sunt direct vinovate pentru că România este încă monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție și de amânarea intrării în Schengen.

„În loc să chestioneze pe alții despre realitatea din Parlamentul European, aș vrea să știu dacă acești domni pricep ce reprezintă România în Europa, cum ar trebui să arate poziția noastră europeană, care sunt datoriile și obligațiile noastre și de ce vrem să fim europeni.

Citește și: Percheziții DNA la Protecția Consumatorului. Blue Air l-a acuzat pe director că a indicat „ce fel de ceasuri scumpe îi plac”

Nu am niciun fel de empatie pentru spaimele lor, deoarece partidele pe care le conduc au guvernat în ultimii 15 ani și sunt direct vinovate pentru că România este încă monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție, sunt direct vinovate de amânarea intrării în Schengen și de incapacitatea structurală de a atrage fonduri europene.

Nu cred că e datoria mea să îi lămuresc pe liderii PSD și PNL cum funcționează mecanismele europene, câtă vreme acasă căutăm să băgăm sub preș lucruri care par că nu dau bine la alții, în loc să numim mizeria mizerie și să o punem unde îi este locul, adică la coș.

Nimeni nu este impresionat de un politician care cere o favoare pe un ton furios, dacă tonul nu este susținut de faptele necesare”, declară Dacian Cioloș.

SURSA FOTO: Facebook / Dacian Cioloș

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...