Cioloș: „Sper ca PNL să nu procedeze ca PSD și să aștepte ca primarul Chirica să fie scos din primărie cu cătușe”

Data:

USR cere demisia imediată a primarului Mihai Chirica și organizarea la Iași a unor alegeri anticipate pentru șefia Primăriei.

„Am atras atenția liderilor PNL și în campania locală, când au ales să facă pact cu primarul Chirica de la Iași, să nu primească în partid pesediști și oameni care au un trecut tenebros”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Vineri, Mihai Chirica a fost plasat sub control judiciar și a primit interdicție de a-și mai desfășura activitatea ca primar.

Citește și: DNA i-a interzis primarului din Iași, Mihai Chirica, să-și exercite funcția. Dosarul, pornit după o anchetă de presă

„Sper ca PNL să nu procedeze ca PSD și să aștepte ca primarul lor să fie scos din primărie cu cătușe la mâini și să-l excludă de îndată. Iașul merită mult mai mult și cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a schimba de urgență un primar corupt”, a mai afirmat Dacian Cioloș.

Mihai Chirica nu mai are voie să-și exercite funcția de primar, după ce procurorii DNA l-au pus vineri sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar de corupție ce privește o afacere imobiliară.

Procurorii DNA arată că primarul este acuzat de infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției.

Ancheta penală îl vizează și pe fostul primar din Iași, Gabriel Harabagiu, rudă prin alianță cu primarul Mihai Chirica, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și uzurparea funcției, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Citește și: Crește numărul deceselor și al pacienților care au nevoie de terpie intensivă (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, deși termenul a fost deja depășit 

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, printr-o hotărâre...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...