De ce Bolojan stă la bloc și face investiții de 2 miliarde de euro, iar Chirica și Alexe sunt bogați și nu fac nimic

Data:

Cifre seci, dar elocvente. Bugetul Consiliului Județean (CJ) Iași pentru anul acesta a fost proiectat cu cheltuieli de 1,6 miliarde de lei din care 1,2 miliarde lei pentru funcționare. Programul de investiții publice se ridică la 390 milioane de lei. Procentual înseamnă că 76% din banii instituției condusă de Costel Alexe vor merge pe funcționare și numai 24% pe dezvoltare.

În vestul țării, Ilie Bolojan, șeful CJ Bihor, face invers: cheltuie 72% din bani (880 milioane de lei) pe investiții.

Citește și: Cum afectează pensionările masive funcţionarea Justiţiei la Iaşi? Sentinţe întârziate, magistraţi copleşiţi, dosare studiate în ritm alert

Încă un detaliu: de aproape doi ani, Bolojan a redus la jumătate schema de personal din aparatul propriu al CJ: a păstrat 97 angajați din cei 194 pe care i-a găsit în 2020 la preluarea mandatului. La Iași, numărul de posturi aprobate este de 242.

Salariile funcționarilor din Casa Pătrată costă 8 milioane de euro anual.

Diferența dintre Bolojan și Alexe se vede și în traiul zilnic. Liberalul din vest are un apartament cu trei camere luat prin credit într-un bloc comunist. În vreme ce Alexe și familia sa dețin un imperiu imobiliar, cu vile și terenuri de milioane de euro.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related