De ce plătim mai mult pentru tratamente şi nu mai găsim unele pastile în farmacii

Data:

Începând cu luna martie a acestui an, Antibiotice S.A. a devenit membră în Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR). Momentul este unul de cumpănă în sistemul farmaceutic şi medical din România: producătorii de medicamente au ridicat de mai multe ori atenţia asupra faptului că medicamentele generice sunt, în multe cazuri, pe cale de dispariţie.

De altfel, APMGR au emis un comunicat public săptămâna aceasta în care au explicat că pacienţii din România plătesc din ce în ce mai mult în ultimii ani pentru medicamente, din cauza politicilor de preţ şi de taxare stabilite de Guvern. Costurile de producţie cresc, spun aceştia, din cauza pandemiei şi a războiului din Ucraina.

Citește și: Evaluări gratuite, fără bilet de trimitere, pentru tuberculoză

APMGR spune că există 3.000 de medicamente generice au dispărut de pe piaţă din aceste motive, existând în continuare cele inovative, cu efect similar, dar cu preţ în unele situaţii 80% mai mare.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Antibiotice Iasi)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...