Detaşarea care a lăsat DSP Galaţi fără conducere

Data:

Situaţie hilară la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, după ce Ministerul Sănătăţii a numit un director nou. Nelu Tătaru a desemnat în funcţia de director un medic pe care-l suspendare pe 16 aprilie din funcţia de conducere pe care o ocupa la Direcţia de Sănătate Publică din Argeş.

Suspendarea din Argeș a fost doar pentru perioada stării de urgenţă, iar directoarea a revenit ulterior pe postul său. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a decis să o detaşeze la Galaţi. Decizia a făcut ca promovarea temporară a doctoriţei Liliana Moise în funcţia de director executiv să înceteze.

În final, DSP Galaţi a rămas fără conducere, pentru că medicul argeşean Sorina Honţaru, care a condus DSP Argeş din anul 2014, nu s-a prezentat la postul de la Galaţi.

„A încetat promovarea temporară în funcţia de director executiv a medicului Liliana Moise. Doamna Moise şi-a exprimat dorinţa de a nu i se mai prelungi promovarea în funcţia de director. Dumneaei a rămas şef serviciu control în sănătate publică. Tot ceea ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu numărul de cazuri şi de decese din cauza coronavirusului din judeţul nostru”, ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Liliana Moise


Liliana Moise s-a întors la funcţia ocupată anterior promovării, iar conducerea DSP ar fi trebuit să îi revină, de ieri, doctoriţei Sorina Honţaru, care însă nu a reuşit să ajungă la Galaţi. Mai mult decât atât, medicul argeşean nu pare să îşi dorească să vină în oraşul de la Dunăre nici în perioada următoare. „Dr. Sorina Honţaru, director executiv la DSP Argeş, a contestat decizia Ministerului Sănătăţii şi nu s-a prezentat la post”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

___________________________________________________________________________
CITEȘTE ȘI:

Politizarea spitalelor sub pretextul luptei cu COVID-19

Ping-pong cu oameni la conducerea DSP Caraș-Severin

PSD și PNL și-au smuls din mâini șefia spitalelor din Argeș

Cel mai mare spital din județul Hunedoara, lovit de epidemia politică de patru ani

La Arad, COVID-ul a „ras” mai mulți șefi din sistemul sanitar   

Timișoara. De-a „Spânzurătoarea” cu managerii din sănătate

___________________________________________________________________________

Iată că, din dorinţa de a scăpa de un om de la o instituţie, oficialii de la Bucureşti creează probleme mult mai mari.

Şi asta pentru că, în plină pandemie de coronavirus, într-o ţară aflată în situaţie de alertă, DSP Galaţi a rămas fără conducere. Iar cei care pot să clarifice lucrurile sunt tot cei de la Ministerul Sănătăţii, care trebuie să numească, cel puţin până când se va lua o decizie privind contestaţia Sorinei Honţanu, un interimar la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, instituţie care are multiple îndatoriri în această perioadă şi care acum este în grija celor doi adjuncţi.

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

Secțiunea pentru atașamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce Bolojan stă la bloc și face investiții de 2 miliarde de euro, iar Chirica și Alexe sunt putred de bogați și nu...

Cifre seci, dar elocvente. Bugetul Consiliului Județean (CJ) Iași pentru anul acesta a fost proiectat cu cheltuieli de 1,6 miliarde de lei din care 1,2 miliarde lei pentru funcționare. Programul de investiții publice se ridică la 390 milioane de lei. Procentual înseamnă că 76% din banii instituției condusă de Costel Alexe vor merge pe funcționare și numai 24% pe dezvoltare.

Cum afectează pensionările masive funcţionarea Justiţiei la Iaşi? Sentinţe întârziate, magistraţi copleşiţi, dosare studiate în ritm alert

Pensionările din sistemul judiciar ieşean şi-a pus serios amprenta pe activitatea de anul trecut a Tribunalului. Numărul dosarelor noi a scăzut puţin, dar numărul tot mai mic de judecători a făcut ca fiecare dintre ei să fie pus în situaţia de a soluţiona câte două dosare pe zi. Jumătate dintre justiţiabili au aflat soluţia găsită de magistraţi la aproape trei luni de la pronunţarea sentinţei.

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...