Deutsche Welle | AUR, huliganul din curtea statului eşuat

Data:

Asaltul lui George Simion de la Primăria din Timişoara nu e doar o ilustrare a tendinţelor legionare ale AUR ci şi o nouă ocazie de a ne întreba de ce apar astfel de fenomene politice.

Timișoara este un oraș al începuturilor ratate de România. De aici a plecat Revoluția din 1989, schimbarea pe care România nu a apucat să o termine niciodată. Aici s-a strigat pentru prima oară „lustrație”, o curățenie respinsă de majoritatea cetățenilor, mințiți până la înspăimântare că se vor umple închisorile cu toți cei care au lucrat în sistemul public, înainte de căderea lui Ceaușescu. Tot la Timișoara s-a votat de fiecare dată ca administrația locală să fie condusă de cineva fără antecedente ceaușiste. Dar nu e de ajuns să fii antiestablishment pentru a administra un oraș cu pretenții europene. Fronda nu s-a dovedit a fi automat un bun manager.

Timișoara este, în prezent, primul oraș din România care a votat un primar născut în afara României. Un cetățean străin. Dominic Fritz este german, a lucrat în anturajul unui fost președinte federal și a venit în Timișoara implicat în proiecte ale societății civile, pe care le-a organizat minuțios și în care a reușit să se impună ca lider.

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle

Citiți și

Jandarmeria concluzionează că George Simion și simpatizanții AUR care au intrat cu forța în Primăria Timișoara au „tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice”

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...

Cîrstoiu Suveică | Revista22

Cîrstoiu Suveică este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...