Dosare penale pentru arderea deșeurilor. Controale ample derulate de jandarmi și comisarii de mediu

Data:

Două dosare penale au fost întocmite și au fost aplicate două amenzi, în valoare de 20.000 de lei, în urma unei acțiuni derulate, marți, în localitatea Coșoveni, județul Dolj, de către comisarii Gărzii de Mediu Dolj și jandarmii craioveni.  

Acțiunea a vizat, potrivit unui comunicat de presă al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova,  prevenirea și combaterea faptelor ilicite la regimul deșeurilor.

Cu această ocazie, au fost depistate persoane care ardeau gunoiul sau care derulau activități cu deșeuri, fără a avea autorizație în acest sens.

Au fost întocmite două dosare penale și au fost aplicate două amenzi.

„Pe timpul acțiunii, au fost întocmite actele de constatare pentru infracțiunea de incendiere a oricărui tip de deșeuri și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 lei, pentru lipsa autorizației pentru operațiuni cu deșeuri și gestionarea deșeurilor fără a lua măsuri pentru evitarea riscurilor de contaminare și afectare a mediului, potrivit OUG 92/ 2021”, arată reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Aceștia mai spun că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, titrează REPORTER24.INFO.

Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: