Condamnări în dosarul șantajării Emilia Șercan. Jurnalista face public mesajul de amenințare cu moartea

Data:

Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan.

Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

Citește și: Când ești în noroi, nu reinventezi roata, ci iți construiești șenile. Despre plagiat

Condamnări cu suspendare

Jurnalista Emilia Șercan a scris anul trecut, într-o postare pe Facebook, că a sesizat poliția după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Șercan precizează că a primit amenințarea „în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

Chestorul de poliție Adrian Iacob și comisarul-șef Mihail Petrică Marcoci, ambii angajați ai Poliției Române în acest moment, au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul amenințării mele cu moartea din 2019.

Suplimentar, celor doi li se interzice, cu titlu de pedeapsă complementară, următoarele drepturi pentru o perioadă de trei ani:

a) dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;

b) dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;

g) dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii;

k) dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Mai simplu spus, cei doi nu vor mai putea fi ofițeri de poliție și nici cadre didactice universitare.

Cei doi trebuie să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare social derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

Cei doi vor presta și 120 de zile de muncă la una dintre următoarele instituții: Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București sau Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

Nu în ultimul rând cei doi vor trebui să îmi plătească 80.000 lei cu titlu de daune morale”, a scris Emilia Șercan.

„Vrei să ajungi ca Elodia?”

Astăzi, Emilia Șercan a postat pe contul personal de Facebook mesajul de amenințare pe care l-a primit.

„Am spus că în ziua în care se va pronunța sentința definitivă în dosarul amenințării mele cu moartea din 2019, amenințare primită după ce am scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliție, dar și despre impostura generalizată din acea instituție, voi face public conținutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019.

A venit acea zi, așa că puteți citi mesajul în captura de ecran de mai jos. Cei care m-au amenințat au primit o pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare, o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să amenințe cu moartea și alți ziariști.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
3 COMENTARII
  1. […] Condamnări cu suspendare: Adrian Iacob și Mihail Marcoci, fostul rector și fostul prorector la Academia de Poliție, au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul șantajării jurnalistei Emiliei Sercan. Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzația de instigare la șantaj, fiind acuzați că l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei, continuarea o găsiți pe presshub.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Programul „Primul student din familie” lansat de MIPE și Ministerul Educației are un buget de 50 milioane de euro

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management...

Energie electrică din bălegar. Proiectul care va alimenta cu energie 4.500 de apartamente din Paşcani

Energie electrică din bălegar. Fmilia lui Dumitru Pantazi, fostul...

Cipurile pentru computer produse în Rusia sunt defecte din fabricație pe jumătate | Aktual24

Cipurile pentru computer produse în Rusia de cel mai...