VIDEO Două aeronave românești duc ajutoare sirienilor afectați de cutremur

Data:

Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută marți o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene afectate de cutremurele din 6 februarie.

Ajutoarele sunt destinate populaţiei din Republica Arabă Siriană afectată de cutremure, dar nu vor ajunge direct în Siria.

„Aeronavele militare au decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, în jurul orei 9.00, una dintre aeronave având ca destinație Gaziantep (Turcia), iar cealaltă, Beirut (Liban).

Acestea transportă bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament (corturi, saltele, paturi) și produse alimentare, conserve, donate de statul român și puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Citește și: TVR, plângere penală împotriva unui fost angajat care a cumpărat de capul lui drepturi pentru competiții sportive

Bunurile materiale cu destinația Gaziantep vor fi preluate de OIM (ONU), care va asigura distribuirea lor la populația din zona de nord-vest a Siriei, iar cele predate la Beirut vor fi preluate de reprezentanți ai ONU și vor ajunge în Siria la Semiluna Roșie.

Potrivit DSU, sprijinul se acordă în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind acordarea de asistenţă internaţională Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Aeronavele C-27J Spartan, din cadrul Forțelor Aeriene Române, care transportă bunuri materiale donate de statul român, Republicii Arabe Siriene au decolat marți dimineață (VIDEO).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...