„E bine să fii tehnocrat. Nu mă dau pe niciun superman”. Reacția Ralucăi Prună, după ce Ordonanţa interceptărilor a fost votată

Data:

Raluca Prună a reacționat, marți, pe Facebook, după ce Camera Deputaţilor a votat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2016 – mai exact, celebra Ordonanţă a interceptărilor, adoptată acum 5 ani de de ministrul Justiţiei de la acea vreme, Raluca Prună, care permite SRI să facă acte de cercetare penală în condiţii speciale.

„Mai tineti minte atacurile politicianiste cu privire la OUG privind interceptarile adoptata in 2016 de guvernul Ciolos? Am fost initiatoarea si am fost atacata constant in perioada aceea si in anii 2017-2019 de PSD.Rezultatul? Am avut dreptate si nu regret deloc ca am avut curaj sa imi asum o OUG grea.

Camera Deputatilor a adoptat dupa 5 ani si jumatate OUG exact in forma pe care am propus-o, cu majoritate covarsitoare si unanimitate in Comisia Juridica. Nu astept scuze de la detractori Referitor la SRI nu a primit nicio atributie pe care nu o avea deja prin Codul Penal, dimpotriva am modificat legea SRI din 1992 ca sa clarific competenta de a face interceptari exclusiv in materia infractiunilor grave (tradare, terorism).

Dar cel mai important ramane ca prin OUG devenita iata lege am creat o bresa in dorinta Ministerului de Interne de a controla parchetele prin nedetasarea politiei judiciare. Am creat baza legala ca toate parchetele de rang inalt sa aiba politie judiciara. E bine sa fii tehnocrat, ca poti face lucruri nepopulare, dar necesare. Nu ma dau pe niciun superman”, a scris Raluca Prună, marți, pe Facebook.

Citește și: SRI va putea face interceptări, dar numai sub control judecătoresc. Parchetul General și DIICOT vor avea, în sfârșit, poliție judiciară (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...