Elveția va pune în aplicare toate sancțiunile decise de UE împotriva Rusiei

Data:

Elveția va aplica toate sancțiunile economice decise de Uniunea Europeană în cazul Rusiei, inclusiv pe cele împotriva lui Vladimir Putin, a declarat președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

Acesta a adăugat că astfel Consiliul Federal „face acest pas cu convingere, într-o manieră chibzuită și fără echivoc”.

Citește și: Elveția iese din neutralitate. E dispusă să înghețe activele rusești din bănci

Elveția a parcurs o linie întortocheată între manifestarea solidarității cu Occidentul și menținerea neutralității sale tradiționale, despre care guvernul spune că ar putea face din țară un potențial mediator.

Dar se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare din partea societății civile de a se alătura în mod clar Occidentului împotriva Moscovei și de a adopta sancțiuni punitive ale Uniunii Europene. Guvernul a declarat până acum doar că nu va lăsa Elveția să fie folosită ca platformă pentru eludarea sancțiunilor UE.

În cel mai mare marș pentru pace din ultimele decenii, aproximativ 20.000 de oameni au manifestat sâmbătă în capitala Berna pentru a sprijini Ucraina, unii huiduind guvernul din cauza politicii sale prudente.

Cassis a declarat duminică că ucrainenii care fug de conflict sunt bineveniți în Elveția „pentru o perioadă de tranziție, care sperăm să fie cât mai scurtă posibil”.

Guvernul elvețian și-a modificat săptămâna trecută lista de urmărire pentru a include 363 de persoane și patru companii pe care UE le-a trecut pe lista de sancțiuni pentru a pedepsi Moscova.

Citește și: Președintele Ucrainei: „Sunt recunoscător României”

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viața secretă a lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a împlinit 70 de ani

Președintele rus Vladimir Putin a împlinit vineri 70 de...

Secretele ascensiunii de la Iaşi a imobiliarilor din Paşcani. Naşul face drumuri în comune, finul repară mașinile primăriilor

„Naşul” repară drumuri comunale, şcoli şi grădiniţe, face terenuri de...

Un șofer de autobuz din Brăila a picat testul antidrog: POZITIV la 3 substanțe

Caz incredibil la Brăila, unde un șofer de autobuz a picat DrugTest-ul. Potrivit unor surse judiciare, testul a ieșit pozitiv în cazul a trei substanțe psihoactive