Europa Liberă | Kremlin și AUR. „Șansa României este înțelepciunea rusească”

Data:

Unul dintre cei mai înfocați susținători proruși din România, Călin Georgescu, a fost numit președinte de onoare al Alianței pentru Unirea Românilor. Gestul alimentează și mai mult teoriile potrivit cărora partidul lui George Simion este apropiat Moscovei, în pofida declarațiilor contrare.

Anunțul survine într-un moment în care tensiunile dintre Ucraina și Rusia sunt în creștere, iar interesul românilor pentru un eventual conflict în apropierea granițelor este și el extrem de ridicat.

„Liderii AUR, în frunte cu George Simion și Claudiu Târziu, nu fac altceva decât să preia din mesajele de propagandă ale Rusiei în România. Cu alte cuvinte, Rusia nu trebuie să facă nimic, are deja agenții de influență locali care joacă perfect rolul de idioți utili. Strategia dezinformațională a Rusiei este acum preluată de liderii AUR, care nu fac altceva decât să exploateze false dispute pe diverse teme, fără a face conexiunea imediată cu Rusia”, este de părere Nicolae Țîbrigan, expert în dezinformare la Institutul pentru Relații Internaționale al Academiei Române, „Ion. I. C, Brătianu”.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și: De la „liste negre” la crimă e doar un pas. Atacul AUR la jurnaliști, inacceptabil

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related