duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziCulturăEuropa Liberă: Timișoara Capitală Europeană a Culturii: poticneli, răfuieli politice și o...

Europa Liberă: Timișoara Capitală Europeană a Culturii: poticneli, răfuieli politice și o demisie așteptată

2021 a fost încă un an neproductiv pentru orașul desemnat Capitală Europeană a Culturii. Promisiunile au curs, dar schimbările politice, incoerența, șovăiala au contribuit la temporizarea pregătirilor. Cu un an înainte de celebrare, Timișoara nu a recuperat nici încrederea, nici energia necesare.

Preluarea finanțării proiectului de către primărie într-o structură proprie, încă în mandatul fostului primar, dar constituită în 2021 cu numele de Centrul de Proiecte Culturale de actualul primar, a lăsat Asociația TM2021 în expectativă, după ce cheltuise deja peste 5 milioane de euro din 2017 pe programe irelevante pentru Timișoara, pentru țară și pentru Europa.

Câștigat în toamna anului 2016, titlul a insuflat urbei un entuziasm repede pierdut din cauza unui management inadecvat al proiectului și a unei erori de direcție observate în 2018 de peste 80 de intelectuali și oameni de cultură care au semnalat-o public: proiectul cultural a fost transformat în vehicul de imagine și carieră. Cei care puseseră umărul la redactarea bid book și la cucerirea titlului au fost îndepărtați din Asociația TM2021.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și

Bogații „de carton” din Timișoara iau, nu dau

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE