Europarlamentar după eșecul Schengen: „Zero barat – plecați acasă!”

Data:

Europarlamentarul Vlad Gheorghe îi face responsabili de eșecul intrării în spațiul Schengen a României pe președintele Klaus Iohannis și pe miniștrii cabinetului Ciucă.

„Un eșec anunțat al președintelui Iohannis și al miniștrilor săi, ținuți în brațe să facă nimic. Să îi vedem cu demisia în mâini când anunță românii că vor sta în continuare la cozi prin Europa.

Să-și dea demisia pentru că nu sunt în stare decât să aducă rușine și deservicii României, pentru că pe plan extern atâta respect primesc românii cât inspiră ei partenerilor europeni. Zero barat – plecați acasă!”, arată europarlamentarul membru al grupului Renew Europe.

Citește și: Eșecul Schengen. Când norocul românesc nu mai ține loc de competență

Ce susține președintele

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda a precizat că nu se opune României, ci doar Bulgariei, dar pentru că sunt la pachet, votează împorivă pentru amândouă.

„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen, pe fondul opoziției Austriei, este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români. România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene”, a spus Klaus Iohannis.

„Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic”, a continuat el.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...