Europarlamentarul USR Nicu Ştefănuţă, întâlnire la Chişinău cu noul premier al Republicii Moldova

Data:

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (Renew Europe), în calitate de Raportor General al Bugetului UE al anului 2023 şi membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, a făcut parte dintr-o delegaţie specială care a vizitat Republica Moldova în aceste zile, cu scopul de a demonstra sprijinul european pentru Moldova, în special în actualul context geopolitic tensionat.

Vizita a avut loc în contextul în care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvălui recent că Rusia încearcă să destabilizeze actuala conducere a ţării şi să promoveze un guvern pro-rus, fapt confirmat ulterior și de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Vizita Parlamentului European în Moldova vine cu un mesaj foarte clar: Uniunea Europeană este alături de moldoveni şi îi sprijină în drumul lor spre aderarea la UE. Ştim că cuvintele trebuie să fie însoţite de fapte, de ajutor concret, mai ales în aceste zile. Moldovenii trec prin momente grele, au suportat toate consecinţele pandemiei, ale războiului, dar au fost generoşi şi i-au întâmpinat cu braţele deschise pe cei care fugeau de război. În calitate de Raportor pentru Bugetul UE 2023, am luptat şi am primit 65 de milioane de euro în plus pentru Moldova şi voi continua să lupt pentru sprijinul sporit al UE”, a declarat Nicu Ştefănuţă.

Citește și: Senatul a făcut un pas înapoi în ceea ce privește desființarea ONG-urilor

La 23 iunie 2022, Uniunea Europeană a acordat aviz favorabil şi a recunoscut Moldova ca ţară candidată. Europarlamentarul USR spune că nu este un drum uşor pentru Republica Moldova, dar cu un guvern pro-european la conducerea ţării, ţelul poate deveni realitate. Uniunea Europeană sprijină financiar Republica Moldova şi va continua să facă asta în aceste vremuri dificile.

“Încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, UE şi-a intensificat considerabil sprijinul financiar, pe lângă alocările iniţiale prevăzute, pentru a ajuta Moldova să facă faţă consecinţelor războiului din Ucraina. UE a facilitat sprijin în mai multe direcţii, precum: ajutor umanitar, protecţie civilă şi asistenţă de urgenţă; asistenţă macrofinanciară; securitate energetică (furnizare cu energie electrică şi gaz); sprijin pentru gestionarea frontierelor şi a migraţiei; securitate şi apărare”, a precizat Nicu Ştefănuţă.

Citește și: Senatoarea americană Jeanne Shaheen, pentru PRESShub: „Putin a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider, de după intrarea lui Hitler în Rusia”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Nicu Ștefănuță / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...