Frauda Eurovision 2022. Oficialii explică cum au fost măsluite voturile juriilor din 6 țări, printre care și România

Data:

Uniunea Europeană a Difuzorilor de Radio și Televiziune (EBU) explică oficial, într-un comunicat de presă, de ce au fost anulate voturile juriilor din șase țări: România, Polonia, San Marino, Georgia, Muntenegru și Azerbaidjan.

„Integritatea votării, atât de către juriile naţionale din fiecare ţară, cât şi de către telespectatorii care votează prin telefon sau SMS, este esenţială pentru succesul emisiunii.

Este de datoria EBU faţă de toate părţile interesate, nu în ultimul rând faţă de toţi cei 40 de radiodifuzori de servicii publice participante, să se asigure că poate oferi un rezultat valid la sfârşitul fiecărui spectacol live.

Prin urmare, orice încălcare a regulilor este luată foarte în serios.

În cea de-a doua semifinală, s-a observat că patru dintre cele şase jurii au plasat cinci dintre celelalte ţări în Top 5 (ţinând cont că nu se puteau vota singure); un juriu a votat pentru aceleaşi cinci ţări în Top 6; iar ultimul dintre cele şase jurii i-a plasat pe patru dintre celelalte în Top 4 şi pe al cincilea în Top 7.

Patru dintre cele şase au primit cel puţin 12 puncte, care este maximul care poate fi acordat.

Modelul în cauză a fost detectat ca neregulat de către partenerul paneuropean de vot şi recunoscut de Monitorul de Vot Independent, deoarece cinci dintre aceste şase ţări au fost clasate în afara Top 8 de către juriile din alte 15 ţări care au votat în aceeaşi semifinală (care a inclus trei dintre cei cinci mari: Germania, Spania şi Regatul Unit).

În plus, patru dintre cele şase ţări s-au clasat pe ultimele şase poziţii dintre celelalte 15 ţări care au votat în această semifinală”, se arată în comunicat.

Frauda Eurovision 2022: „EBU a decis să îşi exercite dreptul de a elimina voturile emise de cele şase jurii”


EBU precizează că o neregulă a modelului de vot al juriului de o asemenea amploare este fără precedent.

„După cum se menţionează în Regulamentul Eurovision şi în instrucţiunile oficiale de vot ale Concursului, dacă voturile juriilor naţionale prezintă modele de vot neregulate (după cum poate fi detectat de Partenerul de vot paneuropean şi recunoscut de Monitorul Independent de Votare), Supraveghetorul executiv al Eurovision are dreptul de a elimina voturile în cauză pentru alocarea notelor şi de a le înlocui cu un rezultat agregat substitut calculat automat pentru a determina rezultatul final al acestor ţări în a doua semifinală.

Având în vedere natura fără precedent a neregulilor detectate în cea de-a doua semifinală, EBU, în consultare cu Partenerul de Votare paneuropean şi Monitorul Independent de Votare, a decis să îşi exercite dreptul de a elimina voturile emise de cele şase jurii în cauză din stabilirea clasamentului în Marea Finală pentru a păstra integritatea sistemului de vot”, se mai arată în comunicatul EBU.

Citește și:

Președintele TVR, despre acuzațiile de fraudă ale României la Eurovision (presshub.ro)

Presupusă fraudă la votul de la Eurovision. România, printre suspecte (presshub.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. explicatia este foarte intortochiata; puteau sa spuna ca tarile respective, s-au hotarat sa se voteze unele pe altele; sunt adevarate famiglii care se voteaza….Eurovision, trebuie organizat numai cu votul specialistilor, altfel, devine superidicol….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Israelul a anulat ofensiva anunțată împotriva Iranului. Ce sfat a primit din partea SUA?

Israelul a anulat ofensiva anunțată împotriva Iranului. Ce sfat...

Noul oraș-magnet al României

Noul oraș-magnet al României se află în Banat, Timișoara...

Unii dintre cei mai spectaculoși dansatori de flamenco și de dans contemporan din lume vin la Iași

Unii dintre cei mai spectaculoși dansatori de flamenco și...

Descoperire revoluționară: superantibioticul

Descoperire revoluționară: superantibioticul sau medicamentul care poate ucide orice...