Expoziții și evenimente culturale, la Noaptea Albă a Galeriilor, în 12 orașe din țară

Data:

Noaptea Albă a Galeriilor, cel mai longeviv eveniment dedicat comunităţii creative din România, va avea loc în acest weekend în 12 orașe din țară.

Aflat la a 16-a ediţie în Bucureşti şi a 6-a ediţie la nivel naţional, Noaptea Albă a Galeriilor reuneşte în programul său din acest an peste optzeci de galerii, spaţii alternative, ateliere de artist, centre culturale şi muzee. Publicul larg este aşteptat în Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj, Craiova, Iaşi, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş pentru a descoperi cele mai inedite spaţii dedicate culturii contemporane din oraşul lui.

Programul oficial de vizitare este cuprins pe durata sfârşitului de săptămână 30 septembrie – 2 octombrie, între orele 18:00 – 00:00.

Pentru programul specific fiecărei locaţii, consultaţi informaţiile de pe noapteagaleriilor.ro şi paginile de eveniment ale fiecărui oraş în parte.

Citește și: Cum s-a judecat cu sine judecătorul Epure, pentru o mărire de salariu

„Această ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor doreşte să tragă un semnal de alarmă faţă de autorităţi, fiind deloc finanţată de către acestea în ciuda menţionării acestui eveniment în strategiile culturale ale oraşului Bucureşti sau în alte studii care îl apreciază ca fiind unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate culturii contemporane din România. NAG 2022 nu ar fi avut loc fără susţinerea şi implicarea tuturor participanţilor la acest program şi dorim pe această cale să le mulţumim pentru tot ajutorul”, au transmis organizatorii.

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment iniţiat în 2007 de către Asociaţia Ephemair şi organizat în alte oraşe de partenerii locali ai reţelei NAG Naţional.

Mai multe detalii despre programul Noaptea Albă a Galeriilor 2022 puteţi afla pe pagina oficială a evenimentului, pe pagina de Facebook sau Instagram.

Citește și: Curtea de Conturi evită să controleze cum cheltuie partidele banii de la stat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Noaptea Albă a Galeriilor / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...