miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăRecomandateFactorii care cresc riscul de a face Covid chiar dacă eşti vaccinat....

Factorii care cresc riscul de a face Covid chiar dacă eşti vaccinat. Nevaccinaţii au două simptome în plus

La aproximativ două săptămâni după ce v-aţi inoculat contra Covid-19, nivelul anticorpilor anti-corona ajunge la apogeu şi sunteţi considerat complet vaccinaţi, potrivit Ziarului de Iași. Dar, aşa cum au descoperit unele persoane în cel de-al patrulea val al pandemiei, chiar şi două doze complete de vaccin nu garantează o protecţie de 100% împotriva infecţiei, scrie Jerusalem Post.

Infectarea unui vaccinat este destul de asemănătoare cu cea a unui nevaccinat, dar există totuşi diferenţe importante. Un studiu pe tema manifestării Covid-19 arată că cele mai frecvente cinci simptome în rândul persoanelor vaccinate infectate cu coronavirus sunt: dureri de cap, curgerea nasului, strănut, dureri în gât şi afectarea simţului olfactiv.

Nevaccinaţii au două simptome Covid în plus

Dar, în lipsa vaccinului, există alte două simptome de care cei vaccinaţi sunt scutiţi: febra şi tusea persistentă.

Un studiu care a comparat simptomele în rândul persoanelor vaccinate şi nevaccinate a constatat că o persoană vaccinată şi infectată cu coronavirus avea cu 58% mai puţine şanse de a face febră.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași!

Foto: Facebook Instituția Prefectul Brașov

Citește și: Ro Vaccinare: „Prima doză Pfizer, 13 și 12 ani” – PressHub

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE