marți, 18 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateFilmul atacului cu drone iraniene în care a fost ucis comandantul român...

Filmul atacului cu drone iraniene în care a fost ucis comandantul român al petrolierului Mercer Street

Raportul Armatei SUA: trei atacuri în două zile cu explozibil pe bază de nitrat, gaură de aproape 2 metri în puntea navei

Forțele militare iraniene au lansat trei atacuri cu drone asupra petrolierului Mercer Street, dintre care două au eșuat și unul și-a atins ținta, arată un raport declasificat al Armatei SUA. În urma atacului din 30 iulie au fost uciși doi membri ai echipajului – unul din România, care era chiar comandantul navei, și unul din Marea Britanie.

Primele două atacuri au fost lansate pe 29 iulie și au eșuat. Cel de-al treilea atac lansat pe 30 iulie asupra navei care se afla în apele din largul coastei Omanului a utilizat explozibil militar, potrivit raportului citat.

Explozia produsă de proiectilul lansat de drona iraniană a produs o gaură cu diametrul de circa 1,8 metri pe puntea petrolierului. Explozibilul a utilizatat o substanță numită Nitrat și este cunoscut drept RDX.

Distrugerile provocate de atacul cu dronă – sursa: Armata SUA

Powered By EmbedPress

Raportul a fost realizat în urma analizei făcute de o echipă de experți americani de pe nava USS Ronald Reagan. Echipa a analizat atât probele de pe nava avariată, cât și mărturiile membrilor echipajului care au supraviețuit atacului.

Citește integral în G4Media

SursăG4Media
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE