Firma fiului unui primar PNL, monopol pe contractele de cadastru din județul Iași

Data:

Vedeta serviciilor de cadastru și topometrie la nivel de județ este Beta RG Trust, a lui Rareș Hugianu, fiul primarului PNL din comuna Stolniceni-Prăjescu. Toate primăriile lucrează cu această firmă, ca și cum nu ar mai exista alta în piață. Firma este înființată abia în 2018, pe o piață locală în care există câteva zeci de societăți de topometrie.

Procedurile sunt infailibile: achiziție directă, iar sumele culese anual de Hugianu sunt impresionante, de ordinul milioanelor de lei/an. Patronul unei firme de cadastru, cu o experiență în domeniu de peste 15 ani, încearcă să explice fenomenul Beta RG: „Noi nu știm cum reușesc unii să obțină pe bandă rulantă contracte publice. Pur și simplu noi nu reușim. Noi suntem căutați doar de privați. O dată pe an dacă obțin un contract public. Chiar dacă noi urcăm ofertele noastre pe SICAP, nu suntem selectați niciodată. E un mister cum alții pot. Veniturile noastre pe piața reală sunt de 10 ori mai mici decât ale acestei firme. Eu sunt de 20 de ani în branșă și nu încasez 50.000 de euro/lună”.

Rareș Hugianu și-a făcut sediul în aceeași vilă din Valea Lupului în care își are birourile și Geo Myke, deținută de Dragoș Ciopate, marea vedetă a studiilor de fezabilitate pentru drumuri din județ. E un fel de dispecerat al afacerilor cu bani publici pentru firmele afiliate PNL, partidul care controlează autoritar municipiul și județul Iași.

Citiți articolul integral pe Reporteris.ro

Citiți și

Primul hotel de tip „occidental” din Iași de după 1989, actualul Hampton By Hilton, trăiește din închirierea spațiilor și nu din turism

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related