Flavia Boghiu, viceprimar al Brașovului (USR), victima unui act degradant. Cioloș: „Am trecut orice barieră de bun-simț”

Data:


După cazul de la Mogoșoaia, o nouă membră a USR este subiectul unei agresiuni, de data aceasta pe Facebook, din partea altui membru PNL.

Vicepreședintele tineretului liberal din Brașov, Bogdan Pintilie, a postat pe Facebook o imagine trucată, în care viceprimarul Flavia Boghiu apare cu un ochi vânăt.

Postarea este însoțită de comentariul unui dezvoltator local, care a scris că „ce s-a întâmplat la Mogoșoaia să face și la Brașov”.

Citește și: O mamă își caută de șapte ani fiica traficată. România e lider la traficul de persoane

Flavia Boghiu a reacționat la agresiunea virtuală a liberalului.

„Vicepreședintele tineretului liberal, Bogdan Pintilie, consideră că mi-ar sta binebătită, cu un ochi vânăt.

Dezvoltatorul imobiliar Garbis-Vincențiu Kehaiyan, cel care vrea să construiască proiectul American Dream pe dealurile din Schei, ar vrea să mă vadă în scaun cu rotile, să se întâmple și la Brasov ce s-a întâmplat la Mogoșoaia, unde o colegă consilier local a fost amenințată și agresată.

De când sunt viceprimarul Brașovului, am trecut prin niște experiențe prin care nu-mi doresc să treacă nicio femeie, indiferent de funcție sau de apartenența la vreun partid.

Pentru că am în atribuții Urbanismul, am fost urmărită, hărțuită și amenințată. Probabil par o victimă sigură, o tânără de 30 de ani, aflată la primul mandat, care ar ceda presiunilor și intimidărilor. Și da, mi-a fost frică pentru siguranța și integritatea mea fizică.

Am urmat căile legale și am depus plângeri pentru incidentele din ultimul an și jumătate. Am ales să îmi văd de treabă și să nu vorbesc despre asta, să nu pară că mă victimizez. Însă în lumina agresiunii și amenințărilor suferite de colega mea din Mogoșoaia, urmate de faptele pe care le semnalez aici, realizez că avem de-a face cu o problemă sistemică și că violența asupra femeilor în politică (și nu numai) ajunge să fie normalitate”, a scris viceprinarul din Brașov.

Citește și: Lavinia Braniște: „Pandemia ne face să ne îndoim de noi înșine și de profesiile noastre”

Flavia Boghiu a arătat că niciunei femei nu ar trebui să îi fie frică pentru siguranța ei, doar pentru că a deranjat interesele cuiva.

„Sunt sigură că astfel de cazuri se întâmplă în toată România. Cred că a venit momentul să nu mai tăcem și să “ne vedem de treabă”, ci să dăm un mesaj clar tuturor femeilor care trec prin asta: Nu ești singură! Iar celor cărora le lipsește respectul față de femei și frica de lege să le arătăm că asemenea comportamente sunt inacceptabile!”, a apreciat politiciana.

Liberalul a șters postarea și a demisionat, după reacția opiniei publice

Bogdan Pintilie a șters postarea și și-a cerut scuze față de Flavia Boghiu.

„Îmi cer public scuze doamnei Flavia Boghiu pentru postarea de ieri, postare pe care am și șters-o, tot ieri.

De asemenea, îmi cer scuze tuturor doamnelor care au fost victime ale violenței de orice fel și care au văzut postarea mea”, a scris Bogdan Pintilie.

Mai mult, acesta a anunțat că a demisionat din PNL.

Pe de altă parte, liderul USR Dacian Cioloș a menționat duminică că banalizarea violenței și agresivitatea crescută din politica românească se vor traduce în curând în acte de agresiune tot mai dese în societatea noastră.

„Flavia Boghiu, viceprimar la Brașov, este astăzi victima unui act degradant și lipsit de orice onoare din partea unui tânăr liberal care, fără multă minte și simț de răspundere, a considerat că este distractiv să împrăștie imagini cu colega noastră la care să comenteze că i-ar sta foarte bine bătută.

Fac un apel la colegii noștri din politică să nu se lase antrenați în această direcție, care va genera un val de agresiuni în societate din momentul în care agresiunile politice vor deveni fapte obișnuite. Fac un apel și la colegii din USR să fie calmi și responsabili în fața acestor agresiuni care au devenit o obișnuință din partea membrilor altor partide”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Liderul USR spune că, punctual, conducerea PNL ar trebui să ia măsuri extraordinare și rapide, pentru că este al doilea caz în mai puțin de o săptămână în care un membru al PNL agresează pe cineva de la USR.

„Sper ca liderii liberali să găsească echilibrul necesar în a înțelege că degradarea vieții politice este un pericol uriaș pentru societatea românească și așa greu încercată în aceste momente”, mai spune Dacian Ciloș.

„Refuz să accept că putem sta fără să luăm poziție”

Președintele USR consideră că este un moment important în care, înainte de orice, e nevoie de calm, deși situația este revoltătoare.

„Faptul că anumite posturi TV sprijină violența politică și denigrează victimele ei este rușinos pentru societatea noastră. Avem mult de reparat în această țară, în care agresiunea unei femei a devenit un act banal. Flavia și Felicia au toată susținerea mea și a întregii conduceri USR.

Și vă rog pe toți să le oferiți susținere și protecție, pentru că, dacă am ajuns ca societate să agresăm femeile care intră în politică și să le batjocorim la TV, înseamnă că am trecut orice barieră de bun-simț și normalitate. Refuz să accept că putem sta fără să luăm poziție în fața barbariei și mitocăniei unor indivizi care și-au pierdut și ultima picătură de decență”, a mai spus Dacian Cioloș.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...