Germania respinge solicitarea de a nu li se mai acorda ruşilor vize turistice în UE

Data:

Germania a respins joi apelurile pentru interzicerea de către UE a vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, subliniind că sancţiunile nu ar trebui să afecteze persoane nevinovate.

„Acest război este războiul lui Putin”, a declarat cancelarul Olaf Scholz într-o conferinţă de presă la Berlin, adăugând că sancţiunile UE ar trebui să-l vizeze preşedintele Putin, precum şi pe cei responsabili de războiul din Ucraina.

„Am adoptat sancţiuni concrete, împotriva multor oficiali ruşi, oligarhi şi grupuri puternice din Rusia, şi cu siguranţă vom continua să luăm măsuri suplimentare”, a menţionat el.

„Dar dacă acum extindem aceste măsuri la toţi, inclusiv la acei oameni complet nevinovaţi, atunci s-ar reduce eficacitatea acestor sancţiuni”, a adăugat Olaf Scholz.

La începutul acestei săptămâni, Finlanda şi Estonia au cerut altor membri UE să nu mai elibereze vize turistice pentru cetăţenii ruşi, ca urmare a războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

„A vizita #Europa este un privilegiu, nu un drept al omului”, a scris marţi pe Twitter premierul estonian Kaja Kallas, care a susţinut că a sosit „momentul să punem capăt turismului din Rusia”.

Citește și: Milionară din diaspora, fiica unui liberal, consilieră la ministerele Energiei și Digitalizării. Legătura cu Rareș Bogdan

Ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a confirmat, de asemenea, că guvernul intenţionează să înăsprească regulile de acordare a vizelor pentru cetăţenii ruşi şi va ridica această problemă în timpul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din UE, programată pentru sfârşitul acestei luni.

Anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Occidentului să impună o interdicţie generală de călătorie pentru ruşi. Zelenski şi-a lansat propunerea într-un interviu acordat Washington Post. Concret, preşedintele ucrainean a cerut o interdicţie de călătorie de un an şi expulzarea ruşilor care trăiesc în Occident, astfel încât aceştia să poată trăi „în propria lor lume până când îşi vor schimba filosofia”. El s-a plâns că sancţiunile impuse până acum Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei la 24 februarie sunt prea slabe.

„Orice fel de rus … faceţi-i să se ducă în Rusia”, a spus Zelenski, citat de presă. „Vor înţelege atunci. Vor spune: ‘Acest (război) nu are nimic de-a face cu noi. Întreaga populaţie nu poate fi trasă la răspundere, nu-i aşa?’ Se poate”. (THE EPOCHTIMES ROMANIA)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

1 COMENTARIU

  1. Inasprirea unor reguli este binevenita dar in esenta Cancelarul are dreptate . Oamenii nevinovati nu pot suferi in urma regulilor ce le limiteaza deplasarea .Totusi , discutia este favorabila si creeaza un efect de bumerang cu atit mai pervers cu cit rusii , cetatenii rusi , se vor gindi de doua ori daca vor dori sa mearga peste tot in lume nu numai in Europa .Efectul se extinde si la simpatizantii lor , din ce in ce mai putini si din ce in ce mai refuzati la parteneriate . Exemplul vecinului nostru de la Budapesta este elocvent .Decuplarea Europei de Rusia se face nu numai pe segmentul energetic ci ea capata de multe ori raspunsuri clare la multe dintre dorintele ascunse , o vreme , ale tuturor celor care doresc a trai in pace in Europa .Rusia nu pierde numai contractele pe energie dar pe masura ce pierde razboiul , nu va mai avea cerere nici pe segmentul militar ce acum se doveste o fanfaronada .In acelasi timp cetatenii de etnie rusa, din Ucraina ,par a dori sa plece fie speriati de loviturile de ne aparat ale ucrainienilor sau de frica radiatiilor aparute in cazul unei lovituri nefericite fie realizind ca nu mai pot fi parte a statului Ucraina .Cancelarul german a respins propunerea dar efectele propunerii devin devastatoare si ca apare o lege in acest sens si ca nu apare .Aceasta este tragedia nevazuta a unei parti din populatia Rusiei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Vot” cu pistolul la tâmplă în teritoriile ucrainene ocupate de ruși

Ocupanţii ruşi vorbesc despre o participare-record, observatorii ucraineni despre...

What changes in Italy and EU under Prime Minister Giorgia Meloni?

Giorgia Meloni is a politician who has taken radical...

Sibiu, primul judeţ care va avea o agenţie de atragere a investiţiilor după modelul celei de la Viena

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii...