Greva autobuzelor, primul test major pentru Nicușor Dan. Îl va trece?

Data:

Greva declanșată de sindicatul din Societatea de Transport București (STB) este primul test important pentru Nicușor Dan de când a devenit primar general.

Cea mai mare greșeală pe care o poate face acum este să cedeze. Acțiunea sindicaliștilor, prelungită cu o zi în ciuda unei decizii definitive a instanțelor, este doar o presiune pe care sistemele corupte o fac de fiecare dată când le deranjezi.

Nu există argumente reale pentru protest: șoferii au salarii decente pentru România, plus sporuri, plus tichete de masă, plus tichete de vacanță.

Problema la STB vine din numărul uriaș al angajaților de la birou, cu o conducere supra dimensionată, din furturile enorme de motorină și piese, dib angajările pe pile și tot așa. E cunoscut faptul că se dă șpagă pentru a te angaja șofer la STB, pentru că postul – în ciuda greutăților din traficul bucureștean – este bun.

Citește și: Nereguli grave la autobazele și depourile STB: furnizori „suspecți”, achiziții inutile, facturi „umflate” și consumuri record

În plus, liderul sindicatului este consilier general al PSD, apropiat de Gabriela Firea, căruia îi făcea campanie cu speranța că va câștiga al doilea mandat. Apartenența politică este un motiv suplimentar să punem la îndoială buna credință a acestui personaj.

Citește și: Sindicatul care a a paralizat transportul în București condus de Vasile Petrariu, consilier PSD și susținător al Gabrielei Firea

Dacă Nicușor Dan cedează acum, va da curaj tuturor familiilor corupte pe care trebuie să le elimine din Primăria București și din instituțiile sale.

Nu mai zic că sindicaliștii STB ignoră o decizie judecătorească definitivă.

Da, greva a încurcat și enervat pe cei care folosesc zilnic transportul în comun. Dar un politician care chiar vrea să reformeze trece peste plângerile de moment, firești, dar de moment, pentru un scop final pentru care va fi apreciat în cele din urmă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

111 pesediști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

111 pesediști au devenit liberali peste noapte. Alți 46...