Igor Dodon, pionul Moscovei în Republica Moldova, a fost reținut. E acuzat de trădare de țară

Data:

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit deschide.md, care citează procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu.

Dodon, unul dintre principalii susținători ai Moscovei, este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Totodată, a fost reținut și cumnatul politicianului, Petru Merineanu, despre care jurnaliștii moldoveni ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Deschide.md relatează că, anterior, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul socialistului, ex-ofițerul SPPS, Lilian Filipov, dar și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Dodon.

Igor Dodon este bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), repornit prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută.

Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate, cel care era pe atunci șeful statului moldovean refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM).

Continuare, în deschide.md!

Citește și:

R. Moldova schimbă direcția: Maia Sandu, aproape 10% în fața lui Igor Dodon

Maia Sandu îl depăşeşte pe Igor Dodon în primul tur al prezidenţialelor din Republica Moldova

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: