În ce se vor transforma cele 3 cinematografe gălăţene ruinate

Data:

Sediu al Teatrului pentru Copii și Tineret „Gulliver”, sală de conferințe și un centru de excelență în robotică, acestea ar putea fi destinațiile celor trei cinematografe – „Țiglina”, „Flacăra” și „Dacia” – după ce Primăria municipiului Galați le va renova cu fondurile europene atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, proiectele depuse de municipalitate pentru salvarea de la distrugere a celor trei cinematografe au fost acceptate pentru finanţare pe componenta C5 – „Valul renovării” din cadrul PNRR.

Este vorba despre proiectele „Renovarea energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165″ (fost cinematograf „Țiglina”), cu o valoare de 2.571.902,03 lei, „Renovarea energetică a imobilului din strada Oțelarilor nr. 11″ (fost cinematograf „Dacia”) – 2.133.722,66 lei și „Renovarea energetică a imobilului din strada Henri Coandă nr. 7” (fost cinematograf „Flacăra”) – 2.476.533,57 de lei cu TVA.

Citește și: Parlamentul European a declarat Rusia „stat sponsor al terorismului”

Preluând aceste clădiri de la RADEF „RomâniaFilm – în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție – municipalitatea s-a obligat ca, în termen de maximum patru ani, să asigure prin investițiile necesare reabilitarea, dotarea și modernizarea sălilor de spectacol cinematografic.

De asemenea, s-a obligat să asigure, pentru o perioadă de minimum 15 ani, cu periodicitatea necesară, difuzarea de film cinematografic.

Continuarea, în Viața Liberă!

Sursă foto: viata-libera.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce unionismul este o carte periculoasă pentru România

Din cauza efectelor pe care le aduce războiul...

Ieșenii vor plăti corecție de milioane de euro la noul Terminal al Aeroportului

Directorul Aeroportului Iași spune că schimbarea soluției tehnice după...

Preşedintele Parlamentului European a acceptat invitaţia de a veni la Timişoara, anul viitor

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că...