Intrare gratuită la Sarmizegetusa Regia, de Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor

Data:

Turiştii vor avea acces gratuit luni, 18 aprilie, în cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor.

Această zi dedicată patrimoniului istoric mondial a fost stabilită de Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor – ICOMOS în 1982 și adoptată în anul următor, la cea de-a 22-a Conferinţă Generală a UNESCO.

“Ziua internaţională a monumentelor şi siturilor este dedicată celebrării şi promovării patrimoniului cultural, reprezentând totodată o oportunitate de a atrage atenţia asupra diversităţii, a relevanţei acestuia, dar şi asupra vulnerabilităţii sale. De asemenea, sunt arătate eforturile necesare protecţiei şi conservării acestui patrimoniu, dar şi ce înseamnă pentru întreaga omenire conservarea sa”, a transmis Administrația Sarmizegetusa Regia.

Situl arheologic este deschis pentru vizitare în fiecare zi, inclusiv în perioada sărbătorilor de Paști, între orele 09.00 – 18.00. Ultima intrare a vizitatorilor în sit se va face la ora 17.30.

Aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

Citește și: Spectacole în aer liber și concerte de jazz şi rock, la Festival Euroregional de Teatru Timişoara – TESZT

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...