Israelul și Georgia nu vor recunoaște referendumurile din regiunile Ucrainei ocupate de Rusia

Data:

Israelul nu va recunoaște referendumurile din regiunile Ucrainei ocupate de Rusia, a transmis, marți, ministerul israelian de Externe, citat de The Jerusalem Post.

„Israel recunoaște suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și nu va recunoaște rezultatele referendumurilor din estul țării”, a transmis ministerul de Externe.

Premierul Yair Lapid a criticat războiul Rusiei din Ucraina încă de la începutul invaziei din februarie, numind unele din acțiunile Moscovei drept crime de război, mai precizează jurnaliștii The Jerusalem Post.

Cu toate acestea, Israelul a fost criticat recent de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru că nu a trimis Kievului ajutoare militare.

De asemenea, Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a descris aşa-numitele referendumuri din părţile ocupate ale Ucrainei ca fiind un act cinic din partea Rusiei, care este „complet inacceptabil”, transmite CNN.

Zurabishvili a cerut guvernului georgian să le „condamne categoric”.

Declaraţiile au fost făcute în timp ce vizita un memorial în capitala Tbilisi, ridicat în memoria celor care au murit în timpul conflictului din Abhazia, în urmă cu 29 de ani, când Georgia a pierdut controlul asupra teritoriului în favoarea separatiştilor pro-ruşi abhazi.

„Ştim ce sunt referendumurile atunci când sunt organizate pe teritoriul ocupat, în condiţii de război”, a spus Zurabişvili.

„Aceasta este o acţiune extrem de cinică din partea Rusiei, care este complet inacceptabilă pentru noi, pentru lume şi pentru oamenii civilizaţi”, a adăugat ea. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...