Judecătoarea Lia Savonea, fosta șefă a CSM, 30.000 de euro din vânzarea unui teren, dar tranzacția nu apare în declarația de avere

Data:

Judecătoarea Lia Savonea, șefa Curții de Apel București, recunoaște că n-a declarat vânzarea unui teren, în valoare de 30 de mii de euro, după ce Agenția Națională de Integritate i-a verificat averea timp de trei ani și n-a descoperit nicio neregulă. Lia Savonea cumpărase terenul împreună cu rudele primarului din Chiajna, comuna lipită de București. 

Tot acolo, soțul judecătoarei a construit un bloc, pe un alt teren, iar în afacerea imobiliară a pompat bani, un milion de euro, cash, fiul unui magistrat condamnat pentru corupție. Printre principalii beneficiari ai schemei imobiliare a fost chiar fratele primarului din Chiajna, nașul unui interlop implicat în lupte electorale și scheme imobiliare în aceeași localitate.

Citește și Ana Birchall: Lia Savonea trebuia revocată din CSM încă din noiembrie 2019. Are o influență nocivă, și nu numai în CSM

Savonea le-a spus jurnaliștilor de la RISE PROJECT că ANI a investigat-o timp de trei ani, adică din 2019 până anul trecut. Susține că a simțit presiune și a fost nevoită să aducă drept probe un raport de expertiză, comandat de ea. Totuși a scăpat de investigație. N-a primit nicio sancțiune. 

ANI le-a comunicat jurnaliștilor că investigația demarată de inspectorii săi a fost clasată, pentru că “nu au fost identificate diferenţe semnificative”, mai mari de 10.000 de euro în avere, față de venituri. Dar diferențele există. Și sunt de trei ori mai mari.

Livia Savonea a vândut, în 2018, terenul respectiv și a încasat 30.000 de euro, dar tranzacția n-a fost menționată apoi în declarațiile ei de avere. Terenul este în Chiajna, comuna care se tot dezvoltă în prelungirea cartierului Militari din Capitală.

Continuarea pe Rise Project.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...