VIDEO Judecătoarea Ramona Grațiela Milu: „Mi-e frică de unanimități, mi-e frică de candidatul unic”

Data:

Ramona Grațiela Milu este judecător la Curtea de Apel Brașov și candidează pentru un loc în noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM). Într-un interviu pentru Presshub, magistratul a făcut o radiografie a sistemului judiciar și a prezentat soluțiile care consider că ar face lucrurile să funcționeze mai bine.  

Ramona Milu spune că va face alianță cu colegii din CSM care au obiective comune și că va impune o disciplină a comunicării pentru a da un semnal clar sistemului judiciar. „Am fost întrebată cu cine voi face echipă.

Am citit proiectele contracandidaților mei și am constatat că obiectivele pe care noi le-am inclus sub o formă sau alta, cumva coincid. După acest filtru al proiectelor, urmează o altă etapă, a cunoașterii omului care vine cu proiectul. (…)

Aștept cu mare interes o ultimă dezbatere online care se va întâmpla în ultima zi de campanie, ocazie cu care voi interacționa cu ceilalți candidați. Am făcut un apel către colegii mei să voteze cât mai informat. Aceeași exigență o am și de la mine”, a declarat Ramona Milu în cadrul Interviurilor Presshub.

CSM, scăpat de sub control

Judecătoarea mai crede că în actualul CSM lucrurile au scăpat de sub control, după ce dialogul și concesiile nu au mai avut loc între membrii Consiliului. „Îmi este frică de unanimități, îmi este frică de candidatul unic, pentru că încă trăiesc sub imperiul unei epoci pe care o credeam apusă.

Un reproș pe care-l aduc actualului Consiliu este faptul că ceea ce a ieșit înafara CSM a fost pe două sau trei voci. Această disensiune a răzbătut în afară. Aici mai trebuie lucrat (…) Voința instituției este cea care trebuie să iasă în public, a majorității”, a declarat judecătoarea în cadrul Interviurilor Presshub.

Fuga de responsabilitate

Grațiela Milu mai arată că voturile nule din CSM au provocat revoltă în rândurile  judecătorilor și înseamnă o lipsă de asumare a responsabilitații.

„Este absolut nepotrivit ca organul reprezentativ al magistraturii, format din judecători, să nu-și asume răspunderea”, mai arată judecătoarea.

Actualii membri ai CSM au pierdut contactul cu magistrații, nu se mai discută cu corpul magistraților iar politica detașărilor și a delegărilo reste una netransparentă.

Interviul integral poate fi urmărit:

YouTube video

Pe 22 iunie au loc alegeri pentru noul CSM.

Citește și:

VIDEO Procurorul Sorin Lia, candidat pentru CSM: „CJUE a constatat că numirea șefului Inspecției Judiciare prin ordonanță de urgență a încălcat Tratatul de aderare”

VIDEO Judecătoarea Ancuța Blanariu, candidat pentru CSM: „Când societatea nu are control, nu mai există democrație”

VIDEO Judecătorul Gabriel Mustață, candidat pentru CSM: „Legile Justiției nu pot trece fără o dezbatere publică”

Judecătoarea Elena Costache în cursa pentru CSM: „Consider că nivelul actual de salarizare nu reflectă importanța judecătorului român”. Ea încasează 3.800 de euro pe lună

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...