vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziEconomieKlaus Iohannis: „Aceste crize se vor prelungi, chiar dacă se termină războiul"

Klaus Iohannis: „Aceste crize se vor prelungi, chiar dacă se termină războiul”

Toate crizele din prezent, precum inflația record, prețurile crescute la energie, au o singură cauză – războiul lui Putin împotriva Ucrainei, a explicat, joi, președintele Klaus Iohannis, care a mai spus că problema nu este una românească, ci una globală.

„Nu am ajuns aici pentru că cineva nu și-a făcut treaba. În țările europene inflația este la fel de mare. Este important că avem un Guvern stabil, care își dă silința și a găsit soluții bune pentru a ameliora impactul acestei situații economice dificile și a ajuta consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici. Am discutat cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le pregătesc, se lucrează la scheme de compensare la pensii, la salarii, pentru că trebuie să fim conștienți că aceste crize se vor prelungi, chiar dacă se termină războiul”, a spus, joi, Klaus Iohannis.

Mugur Isărescu: „Mai bem un ceai de tei”

Tot joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus că Romania nu mai este pe locul întâi la inflaţie în UE, și că are 7-8 ţări înainte, inclusiv din zona euro.

Guvernatorul a îndeamnat la calm.

„Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitaţia e caracteristică perioadelor de criză. E de înţeles. Autorităţile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înţeles şi eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut (…) Exagerările sunt specifice dar nu fac bine”, a declarat Isărescu.

Iohannis: „Probabil acolo sunt mai mulți tei în parc „

De precizat că, ulterior acestei declarații, preşedintele Klaus Iohannis a avut o replică acidă la sfatul guvernatorului BNR: „Probabil acolo sunt mai mulți tei în parc şi se bea mai mult”.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE