Iohannis vorbește de toleranță zero față de plagiat în noile legi ale educației

Data:

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, într-un discurs susținut cu ocazia deschiderii anului universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, că are toleranță zero în privința plagiatului.

Discursul președintelui a venit după ce joia trecută, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a dat demisia după ce a apărut public faptul că a preluat integral sub semnătura sa cursurile universitare ale unor colegi. De asemenea, și Nicolae Ciucă este acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat, dar premierul a blocat în instanță verificarea acuzațiilor. În plus, ministrul de Interne Lucian Bode și-a secretizat teza de doctorat, fapt neobișnuit în domeniu.

Citește și: Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Totuși, președintele Klaus Iohannis a subliniat luni că educația are nevoie de reformă profundă a sistemului educațional din România.

„Îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrității și eticii în viața academică. Se impune toleranță zero în privința plagiatului, iar noile legi ale educației trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea și sancționarea acestui fenomen toxic al mediului educațional.

Miza este însăși credibilitatea sistemului de învățământ superior și a cercetării din România, dar și viitorul nostru ca societate democratică. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepție”, a afirmat președintele.

Citește și: Antiplagiat: Ce pot face Iohannis, Dîncu, Cioroianu?

Foto Facebook: Klaus Iohannis

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Și totuși există progres

Nu știu câți mai țineți minte, dar cu cinci...

CJ Bihor vrea să amenajeze peste 300 de kilometri de piste pentru bicicliști

Consiliul Județean Bihor a aprobat vineri depunerea spre finanțare...

Matineu cu muzică barocă, la Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” invită publicul în 17 decembrie, la...

Cum împacă orașele mari din România iluminatul festiv și factura la curent electric

Românii se confruntă cu o perioadă complicată din punct...