Liderii PSD nu știu unde au ajuns peste 60 milioane de lei, pentru promovarea partidului în presă

Data:

Primii patru lideri din conducerea PSD susțin că nu știu unde au ajuns peste 60 milioane de lei, bani publici utilizați pentru presă și propagandă. Marcel Ciolacu ne trimite la „consultanți”, un termen generic, după ce în urmă cu trei luni promitea că va desecretiza toate informațiile.

Europa Liberă a încercat să afle de la primii patru oameni din PSD, dar și de la lideri de organizații din partid, la ce site-uri au ajuns banii publici din subvenție folosiți pentru promovare.

Demersul constant al Europei Libere este menit să facă publice contractele cu bani publici și relația partidelor politice cu presa.

Ultimele date oficiale arată că PSD și PNL au dublat sumele alocate pentru promovarea în presă și pentru propagandă, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În 2022, intervalul ianuarie – mai, peste 38 de milioane de lei (peste 7,5 milioane de euro), toți bani publici, au fost utilizați în scopul promovării politice. În întregul an 2021, partidele au plătit peste 62 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru presă și propagandă.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: VIDEO Deputatul Mihai Polițeanu: În Comisia de apărare din Parlament sunt oameni ai sistemului. Au o gândire post-sovietică

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei | G4Media.ro

Motivul anulării evenimentelor de campanie ale lui Cătălin Cîrstoiu,...